X

Una platja d’Alcúdia aportarà dades de microplàstics a un estudi estatal

Durant un any els alumnes de l'Escola S'Hort des Fasser d'Alcúdia recolliran mostres de manera regular per estudiar l'impacte dels plàstics a la mar

22/02/2021

Maria Antònia Buades

El projecte d’àmbit nacional Microplastic Watchers és una proposta educatica que analitza l’arena de les platges per tal de recollir dades sobre la presència de micro i mesoplàstics. Enguany per primera vegada hi han inclòs una platja de Mallorca. Avui hem acompanyat els alumnes de l’escola S’hort des Fasser d’Alcúdia a la platja de Sant Joan del Mal Pas, i ens han mostrat com estudien la presència de plàstics a la mar.
La institució Observadors de la Mar té molts projectes de ciència ciutadana, i un d’ells és estudiar els plàstics que s’acumulen al litoral. Enguany un dels punts de recollida de mostres la faran els alumnes de l’escola s’Hort des Fasser a la platja de Sant Joan, d’Alcúdia. Tècnics i biòlegs del Gob col·laboren en el projecte. I des de la primera presa de mostres confirmen que el principal contaminant de la mar són els microplàstics.
Aquests microplàstics alteren la biodiversitat i l’ecosistema marí, entren dins les xarxes tròfiques i acaben a les cadenes alimentàries.

22/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris