Un iot de 64 metres d’eslora encalla a una seca des Pujols, a Formentera
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament

Un grup de dones que varen fer feina a la indústria del calçat ha participat actívament a l'itinerari
És una imatge habitual a l’urbanisme llosetí. A la planta baixa, una antiga fàbrica de sabates tapiada, i a dalt l’habitatge de l’amo. Com aquesta, fins a 33 fàbriques hi va haver a Lloseta en els anys d’esplendor industrial. Una ruta dirigida per joves de les jornades locals de Lloseta ha tret la pols a una història que vivia de i per les sabates.
“La majoria de fàbriques estaven concentrades en una distància de 500 metres fora del centre del poble i era una ebullició. Perquè no només hi havia les fàbriques sinó que a les cases també es feia feina. També hi havia la figura molt important a les famílies que eren les repuntadores”, explica Pepi González, organitzadora de la ruta del calçat.
Dones del franquisme que no podien tenir contracte de feina pel simple fet de ser dones. Algunes han assistit emocionades a la ruta llosetina de la sabata. Expliquen com vivien les dones treballadores, la majoria de les quals no varen poder gaudir mai de cap pensió.
Èxit d’assistència a la ruta i la memòria de les fàbriques de sabates impresa a la paret de cadascuna.
La propietat creu que no té danys estructurals i la vol extreure amb maniobres d'arrossegament
Segons assenyalen, la infraestructura condiciona el creixement d'un sector amb demanda, diuen, d'aquestes embarcacions recreatives de grans dimensions