economia

Una Setmana Santa com mai s’havia vist a les zones turístiques

Amb les platges buides i els hotels tancats, la incertesa sobre la temporada és total

Una+Setmana+Santa+com+mai+s%27havia+vist+a+les+zones+tur%C3%ADstiques

Silenci absolut a les zones turístiques. Hotels que fa exactament un any començaven la Setmana Santa amb ocupacions mitjanes del 80% avui estan tancats. Platges totalment buides i cap visitant ni treballador a les zones turístiques. Una Setmana Santa com no havíem vist mai abans a les Illes Balears.

A la zona turística de Cala Millor, l’únic moviment és el dels residents que surten a comprar queviures o passejar les mascotes. En aquest nucli costaner, un 80% de la població viu directament o indirectament del turisme. La incertesa sobre el que pugui passar durant els pròxims mesos és molt gran. El Consorci de Turisme dona l’inici de la temporada per perduda i ara treballa en la programació d’esdeveniments esportius i culturals a partir del mes de setembre per intentar allargar l’activitat.

A la zona d’Alcúdia, fa un any les platges estaven en plena ebullició. Començava la temporada turística, la major part dels hotels estaven oberts i l’ocupació era d’entre un 85% i un 90%. Avui, amb tot tancat, el president de l’Associació Hotelera d’Alcúdia-Can Picafort, Jaume Horrach, explica que “el sentiment és de total impotència i de total incertesa, perquè ningú s’atreveix a fer pronòstics de quan pot començar la temporada”.

També les platges de Formentera estan totalment buides. Un cop difícil per a l’economia de l’illa, com també passa a Menorca. Les zones turístiques de tot Balears patiran unes pèrdues econòmiques, per ara, impossibles de calcular.

Pel que fa als creuers, tardaran a tornar als ports de les Balears. El Govern ha ampliat la prohibició d’entrada d’aquests vaixells fins que acabi l’estat d’alarma. La companyia italiana Costa Creuers ha anunciat que no operarà, com a mínim, fins al 30 de maig.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Antonio Barrientos Ruiz 10/04/2020

    Ses vacunes han de ser voluntaries

Cercador |


més contingut relacionat

UGT de les Balears qualifica de fita social la posada en marxa de l’ingrés mínim vital

El sindicat ha demanat que aquest subsidi arribi com més aviat millor a les famílies de les Illes que ho...

Les 300 empreses del xàrter nàutic reclamen una data per reactivar l’activitat

Diuen que els clients, davant la incertesa, trien altres destins

15.000 famílies vulnerables de Balears podran beneficiar-se de l’Ingrés Mínim Vital

L'ajuda del govern central va des dels 462 euros, per a les persones que viuen soles, fins als 1.015 euros...

La moratòria de les hipoteques concentra el 15% de les consultes a Adicae

L'entitat censura la moratòria lliure de la banca i la qualifica de producte de màrqueting