X

Una vintena de bombers fan un simulacre de rescat a la zona de sa Pedrera

L'any passat van dur a terme entre 60 i 70 salvaments en medi natural, la meitat causats per imprudències

29/05/2024

Una vintena de bombers fan un simulacre de rescat a la zona de sa Pedrera

Una vintena de bombers han participat en un simulacre de rescat a la zona de Sa Pedrera. En fan un a l’any i sempre quan comença la temporada que és quan es concentren la majoria d’incidents.

El 2023 van realitzar entre 60 i 70 salvaments en medi natural. Enguany n’han fet 5, però encara no ha començat la temporada alta.

En el simulacre d’enguany el Grup Especial de Drons dels Bombers d’Eivissa han tardat mitja hora a localitzar la persona accidentada, un escalador amb un cop al cap i el braç trencat que ha quedat atrapat a la paret de la zona d’escalada del Buda a sa Pedrera. L’han localitzat amb un dron dotat amb intel·ligència artificial que detecta colors, formes i temperatures.

Un cop l’han localitzat, han procedit a l’extracció de l’accidentat, tot i ser un simulacre, és un escalador que s’ha presentat voluntari. El salvament ha estat un èxit, però no sempre és així.

Abans de sortir a la natura és molt important, saber on anem i no guiar-nos per imatges idíl·liques de les xarxes socials, explica Bernat Escribà, caporal del grup de Rescat dels Bombers d’Eivissa, i tenir les condicions físiques adients així com anar ben equipats.

29/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT