societat

Una vintena de mitjans de les Illes s’uneixen contra els vetos a periodistes

L'APIB i SPIB han animat els responsables dels mitjans que no s'han adherit al compromís al fet que se sumin "per emparar els seus periodistes"

Europapress


Directors de diaris impresos i digitals, emissores de ràdio, agències de notícies i televisions de les Illes han signat una declaració en la qual es comprometen a rebutjar vetos a periodistes i rodes de premsa sense preguntes.

Segons han assenyalat en un comunicat conjunt el Sindicat de Periodistes de Balears (SPIB) i l’Associació de Periodistes de Balears (APIB), la declaració es produeix després dels últims episodis de vetos en rodes de premsa a periodistes en funció dels mitjans en els quals treballen. La setmana passada, els promotors de la manifestació contra el tancament de la restauració van vetar l’entrada a periodistes de l’ARA Balears i d’IB3.

En aquest sentit, la declaració rebutja els intents de condicionar el treball dels periodistes i defensa el seu dret a oposar-se a vetos a companys. Les dues entitats representatives dels treballadors del sector i els directors de gairebé tots els mitjans consideren aquestes situacions de discriminació i d’ofensa als periodistes.

Així mateix, rebutgen que es convoquin compareixences de premsa en les quals s’impedeixi formular preguntes, utilitzant als professionals “com a mers altaveus o elements d’un decorat de falsa transparència”.

Han signat el compromís contra els vetos els directors de l’Ara Balears, Última Hora, Diari de Mallorca, Diari d’Eivissa, Menorca, RTVE, Canal 4, SER, Cope, Onda Cero, EsRadio, Ona Mediterrània, Ràdio Pollença, Ràdio Illa Formentera, EFE, Europa Press, Mallorca Diari, Diari de Balears, L’ESTEL, Nou Diari i Menorca al dia.

A més, APIB i SPIB han animat els responsables dels mitjans que no s’han adherit al compromís al fet que se sumin “per emparar els seus periodistes quan hagin d’enfrontar-se a actituds de censura i manipulació”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Mal temps però terrasses plenes durant el matí

Els restauradors esperen amb ganes poder fer servir l'interior dels locals

La vacunació massiva al poliesportiu Germans Escalas comença demà

Aquest dilluns estaran en funcionament set de les catorze línies que hi ha al recinte

De moment, poca pluja

Fins al diumenge migdia només s'havia registrat una brusca que principalment afectava les Pitiüses

La incidència acumulada a les Illes continua baixant

La IA a 14 dies a Balears és de 54,98 casos per cada 100.000 habitants