MóN

“Posant la primera dosi a més persones s’avança en la protecció dels més vulnerables”

L'investigador Salvador Macip pensa que les darrers xifres d'immunitat d'Israel avalen l'estratègia de Boris Johnson al Regne Unit

Macip és metge i investigador de la Universitat de Leicester


Escolta aquí l’entrevista sencera d’IB3 Ràdio

El Regne Unit ha optat per injectar la primera dosi de la vacuna de la Covid a tantes persones com sigui possible. Ara mateix ja són 17 milions el britànics que l’han rebuda. Aquesta estratègia és diferent de la que segueixen la majoria de països europeus, com és el cas d’Espanya, on es prioritza subministrar les dues dosis de la vacuna a grups que es consideren de risc, com són els majors o els sanitaris, per després continuar amb la resta de la població.

Sobre quina estratègia és més efectiva, el metge català Salvador Macip, qui és investigador de la Universitat de Leicester, assegura que “encara no hi ha evidència científica, però que això depèn de la imunitat que s’aconsegueix amb la primera dosi de la vacuna”. “Aquesta mateixa setmana s’ha sabut que, amb una sola dosi, a Israel, un 85 per cent dels vacunats han aconseguit la immunitat“, ha explicat aquest metge a l‘Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. “Les dades d’Israel avalarien l’estratègia de Boris Jhonson. Encara que no sigui al cent per cent, les persones vacunades de la primera dosi tenen una determinada protecció, i això permet arribar a més gent gran, i a persones fràgils i vulnerables”, assegura Macip. L’investigador de la Universitat de Leicester considera que aquestes xifres faran que alguns països reconsiderin la seva estratègia.

“El Govern de Boris Johnson no es deixa influir per la proximitat de determinades festes o celebracions en la relaxació de les mesures sanitàries. En canvi, a Espanya sí que es té en compte que s’acosta la Setmana Santa per iniciar la desescalada”, afegeix Macip, qui diu que “Johnson ara és partidari de fixar-se en les dades i no en les dates o els dies i terminis”. La variant britànica de la Covid és ara el 90 per cent al Regne Unit, mentre que en el conjunt d’Espanya és d’un 30 per cent. Com que es tracta d’una soca més contagiosa, el metge sosté que serà necessari que els estats incrementin les mesures restrictives.

Al Regne Unit ara el Govern actua d’una manera més contundent que no ho va fer al començament de la pandèmia. Segons Macip aquesta estratègia respon que Boris Johnson ara s’escolta més els seus assessors.

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |