X

Veïnats del barri dels Foners de Palma denuncien “turisme de Magaluf” a les portes de casa

Diuen que pateixen renous de matinada i els efectes d'una activitat turística que qualifiquen "d'intensa" per part dels clients d'un hostel

08/07/2022

Veïnats del barri dels Foners de Palma denuncien “turisme de Magaluf” a les portes de casa

17

Els veïnats del carrer de Son Pontivic del barri de Foners de Palma estan molt queixosos pel renou, la brutícia i l’incivisme en general per part de clients de l’alberg juvenil que va obrir aquesta primavera al darrere dels edificis d’habitatges de la Guàrdia Civil, a la part del posterior de l’edifici on hi havia la Ford, al carrer Foners. L’obertura d’aquest establiment de tres plantes i capital mallorquí, ha transformat l’ambient al barri i n’ha tornat la tranquil·litat habitual en un continu de molèsties. Això expliquen els afectats que, després de queixar-se a la propietat del negoci, han vist com s’han pres una sèrie de mesures (contractació d’un conserge de nit, instal·lació de dues papereres i un cartell en què es reclama el respecte als veïnats) que no han servit per solucionar el problema, només pal·liar-lo. “Crec que la situació ha millorat”, diu Alejandro, que cada dia arriba a casa des de la feina passada la mitjanit quan encara hi ha joves de l’alberg al carrer “parlant i bevent”.

“Abans això era un carrer residencial on podies dormir, fer feina i estar tranquil a casa… Ara, en canvi, hi ha renous constants… A les dues, tres, quatre, cinc, sis de la matinada… Sempre hi ha renous… Ja sigui per un motor d’aigua no insonoritzat molt renouer, com pels taxis que arriben constantment i fan sonar els clàxons… S’hi acumulen cotxes, hi ha problemes amb el traginar de les maletes… És un error que hagin permès un establiment així a un lloc com aquest”, apunta Sonia. Aquesta jove veïnada viu just a l’enfront del Youth Hostel, un model de negoci que, a diferència de l’hoteler, sí que està permès a un entorn urbà com el que ens ocupa.

Feta la llei feta la trampa, diuen els veïnats que asseguren que la cerca per internet no estableix cap diferència entre les ofertes de l’alberg i altres hotels. No debades, asseguren que l’allotjament, en essència reservat a gent jove que cerca un lloc barat on pernoctar per poder així viatjar i conèixer món, té “moltes places” i no fa més que captar el mateix tipus de client que freqüenta els “punts més calents de Platja de Palma o Magaluf”.

Motos i patinets

Una altra veïnada, que surt a la galeria de la seva planta baixa per telefonar a IB3 a escoltar el seu testimoni, es refereix a la circulació de motos i patinets de lloguer “en contrasentit”, a més de l’aparcament de bicicletes damunt la voravia. Sobretot però, destaca que es fa “molt de renou”, que al carrer hi ha moltes plantes baixes i que s’ha “amargat la vida” als que hi viuen. Els caps de setmana són els dies més conflictius per Begoña: “Jo encara puc dormir tranquil·la però ma mare, que té l’habitació tocant al carrer, ho passa fatal… Sí, han posat un guarda de seguretat però la gent es desplaça uns metres més enllà de la porta quan els crida l’atenció i el problema continua. Pitjor encara, s’escampa”. conclou.

Com si no n’hi hagués prou amb les molèsties denunciades des dels habitatges adjacents, s’explica que el trull d’aquest turisme juvenil s’ha traslladat fins als volts del carrer Joan Alcover, “on hi ha bars on els joves van a fer qualque beure… Fins i tot, qualque supermercat que té obert fins tard on poden comprar alcohol”. Diuen que els veïnats que també es comencen a queixar “del xerratòrum”.

08/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT