MóN

Venècia perd 14.000 habitants en els darrers vint anys

Les associacions de veïns han lamentat que la ciutat s'estigui "buidant" i han demanat a l'Ajuntament que hi prengui mesures


El centre de Venècia ha perdut 14.000 habitants en els darrers vint anys, i té actualment manco de 50.000 residents. Unes xifres que evidencien la despoblació que experimenta aquesta ciutat-llacuna a causa de la creixent turistificació. En concret, el centre compta amb 49.997 residents, mentre que el 2002 n’hi havia 64.000 i al 2012, 58.200.

Associacions de veïns com “Tutta la città insieme” han lamentat que la ciutat s’estigui “buidant” i han demanat a l’ajuntament que en prengui mesures.

La regidora Laura Besio ha argumentat que aquestes xifres, elaborades per l’oficina d’estadístiques del consistori, només tenen en compte “una part de les persones que viuen habitualment a la ciutat i que gaudeixen de tots els drets i deures”, però no als que ho fan “de manera no ocasional”, com els estudiants o els treballadors temporals.

Des de fa dècades, el govern italià pensa la manera de protegir Venècia, que pateix el col·lapse turístic des de fa anys. Recentment, el consistori venecià va aprovar una taxa obligatòria per entrar al centre de la ciutat i que entrarà en vigor a partir de 2023. També, l’any passat, el govern va prohibir el pas de creuers i vaixells de grans dimensions enfront dels canals.

Amplia la informació: 


 més info Les Illes s’haurien d’emmirallar en Venècia i limitar el turisme de masses?
 més info Venècia es blinda davant el turisme de masses i obligarà a reservar per entrar
 més info Itàlia prohibeix l’entrada de creuers a la zona cèntrica de Venècia

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |