política

Thomàs assumeix la Presidència del Parlament amb “la major voluntat de diàleg”

Thom%C3%A0s+assumeix+la+Presid%C3%A8ncia+del+Parlament+amb+%22la+major+voluntat+de+di%C3%A0leg%22

El Parlament de les Illes Balears ha elegit avui dijous en la seva sessió constitutiva al socialista Vicenç Thomàs com a nou president de la cambra per a la X legislatura.

Thomàs, exconseller de Sanitat i veterà diputat socialista, ha estat triat per 32 vots en virtut del preacord de governabilitat tancat aquesta matinada per PSIB, Unides Podem i MÉS per Mallorca, que sumen la majoria absoluta de la cambra.

El PP també havia presentat com a candidat a la presidència a Juan Manuel Lafuente, que ha obtingut 16 vots, mentre que Vox, que per primera vegada forma part de la cambra legislativa autonòmica, havia proposat com a candidat al seu líder, Jorge Campos, donat suport pels seus tres diputats. Vuit parlamentaris han votat en blanc.

Posteriorment, en virtut dels acords entre l’esquerra i també l’aconseguit pel PP i Ciutadans, ha estat triada vicepresidenta primera Gloria Santiago, de Podem, i vicepresident segon el popular Juan Manuel Lafuente.

Finalment s’ha sotmès a votació la designació dels dos secretaris de la Mesa del Parlament, que són Joana Aina Campomar, de MÉS, i Maxo Benalal, de Ciutadans. Vox també ha presentat els seus propis candidats tant per a les vicepresidències com per a les secretaries.

 

“El Parlament és l’expressió de la pluralitat de la ciutadania, amb un ventall ampli d’opinions”

En el seu discurs després d’assumir el càrrec, Vicenç Thomàs ha afirmat que serà “el president de tots i totes les diputades”, i que assumeix aquesta responsabilitat amb la “major voluntat de diàleg i concòrdia”.

El “repte” a partir d’avui, ha dit, és aconseguir el suport dels diputats que no han votat la seva designació, la qual cosa farà a partir d’aquest dijous amb “paraules, gestos, actituds i treball diari”.

Thomàs ha donat la benvinguda als diputats i diputades que “s’estrenen” com a membres de la cambra legislativa i els ha desitjat “bona capacitat de treball, bona disposició i que gaudeixin de la possibilitat de treballar pels mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs: No oblidem mai que ells ens han triat”, ha postil·lat.

El president de la Cambra ha advocat perquè els partits treballin per a aconseguir “acords i solucions per a la nostra societat, que encara suporta massa desigualtats, massa precarietat i falta de justícia social”. “És un ampli camí que hem de recórrer tots junts en favor de la cohesió social”, ha proposat Thomàs, que també ha volgut reconèixer la professionalitat i “lleialtat” dels treballadors de la cambra.

Segons Thomàs, el Parlament ha de ser “percebut com el que és: l’expressió de la pluralitat de la ciutadania, amb un ventall ampli d’opinions”.

Al mateix temps ha defensat la necessitat de “guardar les formes, respectar-se i escoltar, perquè la democràcia és debatre, discrepar i arribar a acords que han de ser bons per a la majoria dels ciutadans”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Aprovat el decret de mesures urgents per a pal·liar els problemes d’habitatge

El decret llei, aprovat pel Consell de Govern, rebaixa de 75 a 50 els anys que es podrà cedir el...

Carrió i Tur compareixeran al Parlament pels menors abusats

Hi han votat a favor totes les formacions menys Més per Mallorca, que s'ha abstingut

El Parlament Europeu creu que la modernització de l’aeroport de Palma és fer-lo més sostenible

Aposten per un progrés del turisme que no passi per fer creuers més i més grans

S’intensifica el seguiment de casos d’abusos sexuals a menors

També es destinaran més recursos a la formació dels professionals implicats i la sensibilització de la població