X
11

Vicenç Vidal demana “memòria, justícia i reparació” per a les Balears

El senador autonòmic ha presentat davant el Senat 22 esmenes a la Llei de Memòria Democràtica que té el Govern central damunt la taula 

06/10/2022

Vicenç Vidal demana “memòria, justícia i reparació” per a les Balears

“Memòria, Justícia i Reparació”. Amb aquestes tres paraules va començar Vicenç Vidal la seva intervenció aquest passat dimecres al Senat. Una intervenció que va tenir com a objectiu presentar un conjunt d’esmenes a la Llei de memòria democràtica que té damunt la taula el Govern central. Entre elles, les següents peticions: eliminar el monument de l’Esplanada de Maó i recuperar la casa d’Emili Darder, expropiada per l’Exèrcit durant la Guerra Civil i seu actual de la Delegació de Defensa.

El bloc de les 22 esmenes sol·licita també la declaració del Fortí d’Illetes com a lloc de memòria, ja que va ser centre de repressió i d’afusellament dels republicans, i que el monòlit de sa Feixina sigui considerat monument contrari a la Memòria Històrica.

El segon i el tercer bloc d’esmenes fan referència a peticions explícites de l’Associació de la Memòria Històrica, a la revisió de la Llei d’amnistia i la recuperació d’espais que varen ser espoliats per les tropes de Franco.


El Senat dona llum verda a la nova Llei de memòria democràtica

06/10/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT