X

Víctor Uris: blues i resistència

L'harmonicista, precursor del blues a Mallorca, ha mort a 66 anys

04/04/2024

Víctor Uris: blues i resistència

“L’harmònica i la música van ser com un clau que et trobes a una via d’escalada i fa que no caiguis per avall”. Així explicava Víctor Uris com la música el va salvar de l’abisme. Condemnat a viure sobre una cadira de rodes des dels setze anys, va trobar en l’harmònica i el blues una raó per continuar endavant. Així és com a començaments dels vuitanta del segle XX i juntament amb el també desaparegut Toni Reynés i Pep Baño varen formar l’Harmònica Coixa Blues Band, la primera banda d’aquest gènere a Mallorca i una de les primeres de tot el territori nacional.

Una escena que va aconseguir arrelar gràcies, en bona part al Bluesville, el temple del blues a Mallorca a qui va posar nom Víctor Uris juntament amb el seu propietari, el músic Ignasi Simó. “Sense ell ja el nom no seria el mateix”, explica Simó.

Feia uns mesos que Uris estava ingressat a l’hospital Sant Joan de Déu, on lluitava contra un càncer. Allà, fins al seu darrer alè somiava a tornar a tocar. De fet, deixa per publicar un nou disc enregistrat en directe amb el guitarrista Pedro Riestra.

Geni i figura. Així era Víctor Uris. Un exemple de lluita i talent que, ben segur, ha duit el blues i la seva harmònica allà on sigui.

Notícies relacionades >

04/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris