menorca

Vinent és un dels llinatges més antics des Castell i ajuda a explicar la història del poble

De tots els Vinent que existeixen des del 1595, el 60% es troben as Castell

Vinent+%C3%A9s+un+dels+llinatges+m%C3%A9s+antics+des+Castell+i+ajuda+a+explicar+la+hist%C3%B2ria+del+poble

El municipi menorquí des Castell ha recordat, un any més, que les arrels del poble es remunten al segle XVI i que una part important de la seva història s’explica a través dels llinatges que hi han existit, com els ‘Vinent’, un dels més antics del municipi. Per novè any consecutiu s’ha celebrat un acte commemoratiu en què no ha faltat el reconeixement als Vinent que encara hi viuen.

La història des Castell es remunta al segle XVI, coincidint amb l’assalt turc a Menorca. Després d’aquest succés, el rei Carles I d’Espanya ordenà construir una fortificació a l’entrada del port de Maó, més tard coneguda com el Castell de Sant Felip, on participà gent de tota l’illa.

Molts dels llinatges des Castell procedeixen dels soldats peninsulars que servien al castell de Sant Felip. Vinent és un dels llinatges més antics des Castell, i que ajuden a explicar gran part de la història del poble. De tots els Vinent que existeixen des del 1595, el 60% es troben as Castell. Actualment, la Vinent que té més edat és Dolors Martínez Vinent. La seva presència al poble, per part de mare, es remunta a la seva fundació. L’Ajuntament va homenatjar la família aquest cap de setmana en l’acte de commemoració de fundació del poble, que s’ha convertit en tota una tradició. En els darrers anys, també han estat protagonistes d’aquest acte la família Serra, Quevedo, Victori, Espineta, Vila, Preto i Fuxà.

Però el poble, tal com el coneixem avui dia, té el seu origen al segle XVIII, moment en què els britànics van manar demolir l’antic raval del Castell de Sant Felip i fundar, entre Cales Fonts i Cala Corb, la nova Georgetown, nom que ret homenatge a Jordi III d’Anglaterra.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Catorze persones s’allotgen a l’hotel-pont de Menorca afectats per la Covid-19

L'illa registra quinze casos actius, cap d'ells ingressat a l'hospital

La manca de neteja del fons marí i el vent omplen de brutícia Cala Rafelet, a Sant Lluís

Banyistes habituals expliquen que els peixos confonen els microplàstics per aliments

Balears suma 67 positius més per coronavirus durant el cap de setmana

Ja hi ha 2.718 casos confirmats. 327 són actius, 48 més dels que hi havia divendres

Importants retencions per l’accident d’un camió a la sortida de Maó

La Guàrdia Civil dóna pas altern als cotxes, mentre s'intenta aixecar el vehicle i retirar-lo de la via