X

VioGén té registrades 3.400 víctimes de violència de gènere a Balears

Els ajuntaments de Campos i Puigpunyent signen amb la Guàrdia Civil el protocol VioGén de col·laboració

24/11/2023

VioGén té registrades 3.400 víctimes de violència de gènere a Balears

La Guàrdia Civil i la batlessa de Campos i el batle de Puigpunyent signen el protocol Viogén de col·laboració de la Guàrdia Civil i la Policia Local.

A les Balears hi ha en aquests moments 3.400 casos d’alta en el sistema VioGen de protecció a les víctimes de violència de gènere, i el 80 per cent estan localitzats a Mallorca. Per millorar el seguiment de tots els casos, la Delegació de Govern espanyol anima els ajuntaments a adherir-se al sistema VioGen. Avui divendres han signat el protocol d’adhesió els ajuntaments de Campos i Puigpunyent, i ja són 30 els municipis que tenen aquest sistema. L’adhesió de Campos i Puigpunyent al protocol VioGén va ser aprovada en les Juntes Locals de Seguretat de cada municipi, celebrades, respectivament, el juliol de 2021 i abril de 2022. El document estableix els criteris de coordinació entre les policies locals d’aquests ajuntaments i la Guàrdia Civil, en les actuacions relacionades amb suposats casos de violència de gènere, i en l’execució i seguiment de les mesures judicials acordades per a la protecció de les víctimes.

El Sistema de seguiment integral dels casos de violència de gènere va ser implantat en 2007 pel Ministeri de l’Interior i, en l’actualitat hi ha 30 municipis adherits a les Balears (18 en funcionament i 12 en tramitació). D’altra banda, el juliol de 2022, el Ministeri i la Comunitat Autònoma van subscriure el conveni d’adhesió a VioGén de les unitats del Govern, els consells insulars i l’Ajuntament de Palma amb competències en l’atenció a les víctimes de violència de gènere. En aquests moments, a Balears hi ha uns 3.400 casos d’alta en el sistema VioGén, dels quals uns 2.700 casos es localitzen a Mallorca.

24/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT