X

Vox presenta avui la moció de censura contra Pedro Sánchez

El politòleg Antoni Fornés creu que és més una moció contra el lideratge conservador del PP que contra el Govern central

21/03/2023

Vox presenta avui la moció de censura contra Pedro Sánchez

Redacció

A les nou del matí començarà al Congrés dels Diputats el debat de la moció de censura de Vox contra el president Pedro Sánchez, amb l’economista i exdirigent del Partit Comunista de 89 anys Ramón Tamames com a candidat. A poc més de dos mesos per les eleccions autonòmiques i municipals, servirà als partits per fixar posicions pels comicis.

El Govern central acusa Alberto Núñez Feijóo de fermar el seu futur polític a la ultradreta amb l’abstenció. El Partit Popular, mentrestant, insisteix que la iniciativa de Vox és una errada i un ‘show’. Considera que l’autèntica moció de censura seran les eleccions del pròxim 28 de maig.

El president popular, que no és diputat, no assistirà al debat. La portaveu parlamentària del PP, Cuca Gamarra, serà ella qui prendrà la paraula avui per defensar l’abstenció del seu partit.

Per al Govern central, la moció de censura servirà per demostrar una aliança entre PP i Vox.

Mentrestant, Vox defensa la necessitat d’avançar les eleccions generals al 28 de maig per fer-les coincidir amb les autonòmiques i municipals.

I la líder de Ciutadans, Patricia Guasp, considera que la moció de censura de Vox és una pèrdua de temps i que fa el joc a Sánchez i Feijóo.

Una moció molt diferent

El politòleg membre de Passes Perdudes (portal web d’anàlisi política), Antoni Fornés parla d’una moció “atípica” de les que s’han presentat fins ara i assenyala el moment en què arriba com un factor que li resta possibilitats d’influir en la situació política. “L’impacte que pot tenir en les eleccions municipals i autonòmiques de maig és molt limitat, s’ha plantejat de manera atropellada i amb una estratègia darrera que conté febleses”, ha declarat en declaracions a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. De fet, creu Fornés que només pot afectar la intenció de vot de segments de població poc informats.

Un dels trets diferencials amb altres mocions de censura anteriors és, segons l’expert, que l’objectiu no és fer caure el Govern actual sinó assenyalar el rival de Vox al bloc polític de la dreta, el PP, com un partit “covard”.


Santiago Abascal encetarà la moció contra Pedro Sánchez d’aquest dimarts

21/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris