MóN

Wuhan, un any després

Tot i ser la primera ciutat del món on es van trobar casos de coronavirus, ara la situació està molt controlada. Segons dades oficials de la Xina, des de l'inici de la pandèmia només s'han diagnosticat unes 90.000 infeccions a tot el país


A la ciutat on tot va començar, els wuhanesos asseguren confiar en les mesures del Govern i no témer que es pugui repetir el malson del 23 de gener de 2020, quan per primera vegada en la història es va clausurar a calç i cant una urbs d’aquesta magnitud durant 78 dies, amb onze milions de persones tancades.

El mercat on se sospita que va començar la pandèmia ara està així. Tancat. A Wuhan es detectaren els primers casos i aquí també hi va haver el primer gran tancament. Un dia com avui de fa un any es restringia l’entrada i sortida a aquesta ciutat d’11 milions d’habitants. Poc després, es decretava el confinament domiciliari. 76 dies més tard, s’aixecava la restricció i l’activitat tornava als carrers.

Als carrers, la imatge és de normalitat, excepte per les màscares. Gairebé tothom en duu una posada. No s’han diagnosticat nous casos des de fa mesos. Gràcies al sistema meticulós de rastreig, els restaurants obren sense restriccions de cabuda i es fan concerts plens de gent.

Pel que fa a l’economia, hi ha sectors que encara experimenten els efectes de la pandèmia. Al nord de la Xina ara mateix hi ha 3 províncies confinades per la detecció de brots.

Segons les dades oficials, només un 0,2 per cent de les morts per la COVID-19 al món s’han produït a la Xina.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |