X

Zelenski sol·licita l’ingrés “accelerat” d’Ucraïna a l’OTAN

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha firmat els documents d'annexió de quatre territoris ocupats a territori ucraïnès

30/09/2022

Zelenski sol·licita l’ingrés “accelerat” d’Ucraïna a l’OTAN

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha sol·licitat de manera formal l’ingrés “accelerat” del seu país a l’Aliança Atlàntica. Zelenski ha assegurat que Ucraïna compleix els estàndards de l’OTAN. Això en resposta al darrer moviment del president rus, Vladímir Putin, que ha firmat els documents d’annexió de quatre territoris ucraïnesos ocupats. Putin ho ha denominat “missió llibertadora” i ha dit que els defensarà fins i tot amb armes nuclears.

L’OTAN, per part seva, prendrà en consideració la petició de Zelenski i consensuarà una resposta. El secretari general de l’Aliança, Jens Stoltenberg, ha afirmat que una decisió sobre la pertinença s’ha de prendre pels 30 aliats “i nosaltres prenem aquestes decisions per consens”. També ha explicat que ara “el nostre enfocament” és oferir suport immediat a Ucraïna, “per ajudar-la a defensar-se de la brutal invasió russa”. L’OTAN i els Estats Units han mostrat el seu compromís ferm amb la integritat territorial ucraïnesa.

30/09/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT