NIT ELECTORAL
150 professionals i programes especials a IB3 Ràdio, IB3 Televisió i on line

Diumenge a les 19h

IB3 realitzarà diumenge una extensa cobertura informativa de la nit electoral que es podrà seguir en directe a ràdio, televisió i a web. 150 professionals de la comunicació treballaran per acostar als ciutadans la realitat del què està succeint en cada moment . A ràdio i televisió s’oferiran programes especials en directe en els quals es donarà a conèixer en temps real el recompte de vots, s’analitzaran amb experts els resultats, es connectarà amb 30 punts informatius a Illes i a Madrid i s’entrevistarà als principals protagonistes de la nit.

A les 20h, una vegada tanquin els col·legis electorals, IB3 donarà a conèixer un sondeig realitzat per CRTVE-Forta on es podrà veure l’estimació de vots i escons que es preveu reuneixin els partits tant a les Balears com arreu de l’estat. Es tracta d’una enquesta telefònica realitzada a 15.000 persones d’arreu de l’estat i amb un mostreig específic de les Illes. El sondeig es podrà seguir en directe a televisió, ràdio, a la web i a les xarxes socials d’IB3 (Facebook i twitter).

 

  • Televisió

A IB3 Televisió els periodistes Elena Serra i Xavi Garcia presentaran a partir de las 19h un programa especial de 5 hores, on informaran àmpliament del que dóna de si la nit electoral.
Estaran acompanyats pel sociòleg Toni Tarabini i l’advocat Joan Huguet, qui analitzaran les tendències i els resultats que esdevenen del recompte de vots.
A més, hi haurà connexions amb 30 punts informatius a les Illes i a Madrid, on periodistes desplaçats expressament, acostaran en directe la realitat que es viu ales seus dels partits i als principals focus informatius. Precisament, hi haurà entrevistes personalitzades amb tots els protagonistes del vespre.

 

  • Ràdio

A IB3 Ràdio la cobertura de la nit electoral s’iniciarà a les 19:30 hores amb un programa conduït per les periodistes Olivia Navarro i Elena Taberner. La politòloga Marina Garcies i el sociòleg Andreu Grimalt els acompanyaran per analitzar els resultats i connectaran amb totes les seus dels partits de Madrid, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, així com al Ministeri de l’Interior i Delegació del Govern. En total, un dispositiu amb més de 25 punts de connexió i més de 40 professionals.

 

  • Web

A la web d’IB3 es podrà consultar en temps real tota la informació de l’escrutini i per primera vegada es comptarà amb un ‘pactòmetre’, una aplicació que permetrà que els usuaris comprovin de primera mà si les formacions tenen els escons suficients per arribar a un pacte. Ho podeu consultar aquí: ib3.org/e2019
A partir de les 20h es podran veure els resultats del sondeig i en ‘streaming’ al facebook i al twitter d’IB3. A l’aplicació mòbil d’IB3 també es podrà seguir la nit electoral en directe.

  • Cobertura votacions

A més de la cobertura de la nit electoral, IB3 estarà pendent de com transcorre la jornada de votacions. Es realitzaran avanços informatius per donar a conèixer les dades de participació, com han anat les votacions dels candidats i com han transcorregut les obertures dels col·legis electorals, entre d’altres.

I la cobertura de les eleccions no acaba aquí, sinó que l’endemà, el dilluns 29, el programa ‘Els dematins’ farà una cobertura especial i iniciarà les emissions a les 9 del matí, per analitzar els resultats i les reaccions dels partits polítics.