X

2.400 embarassades vacunades contra la COVID a les Balears

Moltes gestants encara dubten i, sobretot, en quin moment de l'embaràs rebre la dosi per evitar riscos i protegir el fetus

05/09/2021

2.400 embarassades vacunades contra la COVID a les Balears

Des que va començar la campanya de vacunació contra la COVID, ja s’han immunitzat 2.400 gestants, segons dades de l’IB Salut. Un col·lectiu especialment preocupat per les possibles seqüeles de l’antídot, encara en investigació i sense estudis de llarg recorregut per saber les possibles seqüeles de la injecció, tant en l’embaràs com pel futur fill. Els dubtes són molts, perquè cada una té la seva situació particular.

Per exemple, Marina Garcia es va posar la primera dosi abans d’estar embarassada, i ara, just començat el segon trimestre de gestació, no té clar què fer: “Crec que sí em posaré la segona dosi, però crec que ja quan estigui en el tercer trimestre o quan hagi nascut la nina, perquè si la protecció dels anticossos dura 6 mesos” serà millor esperar gairebé fins al final. Però tampoc ho té clar perquè els estudis de la injecció i els efectes en els nounats no són concloents.

Una preocupació que es repeteix molt els darrers mesos a les consultes mèdiques, però la resposta de la majoria és clara. Recomanen a les embarassades vacunar-se en qualsevol moment del procés de gestació per evitar el risc de patir la malaltia de forma greu i les greus conseqüències tant per la mare com pel fetus.

El doctor Octavi Córdoba, cap de ginecologia i obstetrícia de Son Espases, ha assegurat a IB3 ràdio que “val la pena vacunar-se perquè és segura i bona perquè l’efecte de la Covid és sobre la mare, que pot morir, i han mort o ingressat a l’UCI i que s’han hagut de fer finalitzacions de l’embaràs” abans de complir el temps i els nadons han acabat a la incubadora.

Amb tot, el doctor reconeix que els estudis actuals no confirmen que la vacuna eviti el risc de contagi per a les gestants. Els resultats no són definitius perquè les mostres són petites i no ha passat el temps suficient per observar els efectes a llarg termini tant en el fetus com en la mare.


 IB3´àudios Escolta la informació completa a IB3 ràdio


Quinze dones aprofiten el darrer horabaixa de vacunació sense cita específica per embarassades a Son Dureta
95 dones embarassades han rebut una dosi en el primer dia de vacunació sense cita
Les dones embarassades es poden vacunar sense demanar cita fins al 10 d’agost
“Vacunar-se, amb les dades que tenim avui, és segur per a les embarassades”

05/09/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris