ELECCIONS 26M
28 debats, 40 entrevistes i 625 minuts d’informació

EPRTVIB informa

IB3  durà a terme, amb vista a les pròximes eleccions autonòmiques, municipals i europees del 26-M, la cobertura informativa més extensa de la seva història. Durant les setmanes que venen es faran 28 debats, 40 entrevistes i un cara a cara, productes informatius que es podran seguir per la ràdio, la televisió, en streaming, per xarxes socials i a la carta.

A més, es destinaran 625 minuts als espais informatius per fer un seguiment dels actes de precampanya que organitzaran els partits polítics, amb un periodista amb dedicació constant per a cada partit i illa.

Aquesta cobertura és especialment significativa a la ràdio, ja que hi haurà 35 minuts dedicats exclusivament a continguts insulars i municipals a través de les desconnexions.

El divendres 10 de maig s’iniciarà la cobertura especial i no s’aturarà fins al vespre del 24 de maig.

Aquesta extensa cobertura informativa necessita un ampli desplegament humà; a aquest efecte, IB3 destinarà prop de 250 professionals a la producció de tots els seus programes  especials.

 

Debats

Fins a 28 debats es podran seguir a través d’IB3: 1 debat autonòmic, 4 d’insulars i 23 de municipals. El debat autonòmic amb la presència dels caps de llista al Parlament dels 8 partits que varen obtenir representació a les darreres eleccions autonòmiques tindrà lloc el dimecres 15 de maig a les 21.45 hores (PP, PSIB-PSOE, Podem, Més per Mallorca, El Pi, Ciutadans, Més per Menorca i Gent per Formentera). Tindrà una durada de dues hores i es podrà seguir per televisió, ràdio, en streaming i a la carta.

A la Ràdio es podran seguir els 4 debats que tindran lloc entre els candidats amb representació a cadascun dels 4 consells insulars. El de Formentera serà dia 17 i la resta, el 21 de maig. També a la ràdio es faran 23 debats municipals, d’una hora de durada i s’emetran amb desconnexió insular els matins de 12 a 13 hores.  D’aquests 23 debats, 10 seran de municipis de Mallorca, 8 de Menorca i 5 de les Pitiüses.

A més dels debats, IB3 Televisió emetrà el dimarts 21 de maig a les 21.40 hores un cara a cara entre Francina Armengol i Gabriel Company, caps de llista del PSIB-PSOE i PP. Aquest cara a cara es produeix amb la finalitat de contraposar les propostes de les dues formacions que varen sumar gairebé la meitat dels vots a les darreres eleccions. També es podrà seguir en directe i a la carta.

 

Entrevistes

Els professionals d’IB3 elaboraran 40 entrevistes a candidats al Parlament de les Illes Balears, als consells insulars i al Parlament Europeu, aquests 15 dies de cobertura electoral. A IB3 Televisió se’n faran 32 (8 als candidats al Parlament,  16 als consells insulars i 8 més al Parlament Europeu). Les entrevistes als caps de llista al Parlament dels partits que són representatius s’emetran en directe a les 21.40 hores i duraran 25 minuts, les dels caps de llista del consells duraran 15 minuts i es faran a les 12 hores en blocs de dos entrevistats per dia. Les del Parlament Europeu s’emetran en directe dins el programa “Els Dematins”.

A IB3 Ràdio es podran seguir també 8 entrevistes electorals. En aquest cas, les dels candidats al Parlament de les Illes Balears. Tindran una durada de 25 minuts i s’emetran en directe.

 

Blocs informatius

Durant la campanya electoral, la televisió pública destinarà als informatius un bloc de notícies de 7 minuts per informar dels actes de les diverses formacions amb representació al Parlament balear, i 90 segons a l’Informatiu Migdia per als actes de les diverses formacions amb representació al Parlament Europeu.

En aquests blocs s’aplicarà la normativa electoral pel que fa a la distribució de temps (cronometratge) als partits durant la campanya electoral, tot i que alteren el criteri periodístic amb el qual se solen ordenar les notícies en un informatiu.

Com a novetat, cal destacar que per primera vegada, IB3 Ràdio inclourà als informatius Migdia (que tenen una desconnexió insular per a Mallorca, Menorca i les Pitiüses) un bloc d’informació electoral de caràcter municipal i insular, pròpia de cada illa.

 

Aposta multicanal

A la web d’IB3 es podrà consultar tota la informació produïda per les eleccions, a través d’un agrupador de contingut, on també es trobarà tota la informació històrica de vot i cada una de les llistes que presenten els partits amb representació. I no només això, sinó que quan se’n coneguin els primers resultats es posarà en marxa el pactòmetre, una aplicació que permet certificar quins partits tenen la majoria per elaborar un pacte.

 

Espais gratuïts de propaganda electoral

Tant la ràdio com la televisió pública destinaran 3 blocs de 3 minuts a emetre propaganda electoral. IB3 Televisió ho farà en les franges de les 11.15 hores, 16.30 hores i 20.15 hores de dilluns a diumenge, i IB3 Ràdio, en les franges de les 11.04 hores, les 15.04 hores i les 20.04 hores, de matí, migdia i vespre, de dilluns a diumenge.

 

Nit electoral

IB3 també prepara un gran dispositiu per informar del que succeirà durant el vespre. A la televisió, a partir de les 19 hores, començarà un programa especial de seguiment dels resultats i de l’escrutini de vots, i a la ràdio s’iniciarà tot just en acabar l’informatiu habitual de les 19 hores. A les dues plataformes es faran públics a partir de les 20 hores els resultats d’un sondeig propi.