economia

308 comerços emblemàtics es beneficiaran de les ajudes del Govern

 L'import econòmic previst per a aquestes subvencions és de 532.000 euros


308 comerços detallistes i emblemàtics de Balears rebran 1,9 milions d’euros de les ajudes del Govern. L’import econòmic previst per a aquestes subvencions és de 532.000 euros. Els beneficiaris d’aquestes ajudes són els titulars de petites empreses del sector del comerç detallista o de determinades empreses de serveis.

La resolució d’aquestes ajudes, que ha estat publicada aquest dissabte en el BOIB, estableix que, dels 483 expedients favorables, es finançaran 308 (fins a esgotament de crèdit), xifra que suposa un 71% més d’expedients subvencionats en relació amb 2020, quan es van subvencionar 180. D’aquests 308, 13 són comerços emblemàtics, sis de categoria A-1 en el catàleg de PalmaActiva, dos certificats pel IDI a través del seu catàleg, i cinc certificats pel Servei de Comerç.

Aquestes ajudes van destinades a la modernització de les empreses comercials detallistes i a determinats serveis, la continuïtat dels establiments comercials i de serveis emblemàtics, amb especial atenció als afectats per la crisi de la COVID-19. Les actuacions subvencionables són inversions per a la millora tecnològica encaminada a potenciar el comerç electrònic en establiments de venda presencial, com la creació d’aplicacions informàtiques, creació o millora del lloc web, allotjament i adquisició d’equipament informàtic.

Aquestes ajudes van destinades a aquelles inversions que impliquin un progrés cap a una economia baixa en carboni, la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat,; adquisició i instal·lació d’aparells de climatització o de conservació d’aliments que suposin una reducció del consum energètic, així com altres inversions que suposin una millora de la qualificació en el certificat d’eficiència energètica.

D’altra banda, també són subvencionables aquelles inversions destinades a millorar l’eliminació de barreres arquitectòniques o a l’adquisició i instal·lació de l’equipament necessari per a la modernització de l’establiment.

L’adquisició i instal·lació de l’equipament necessari per a la millora de la imatge de l’establiment o les obres i reformes en general que comportin la millora i modernització de l’establiment, i especialment les que siguin necessàries per a adaptar els locals a les noves necessitats sorgides a causa de la crisi sanitària provocada per la COVID-19, també entren dins de les actuacions subvencionables.


Comerços emblemàtics, experts en crisis

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els taxistes eivissencs creuen que no cal allargar el permís als temporals

Asseguren que tot i les limitacions nocturnes la temporada ha anat prou bé

Quan obriran les discoteques?

El portaveu autonòmic del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses, Javier Arranx, confia en el certificat covid per eliminar restriccions a l'hostaleria i a l'oci nocturn. La mesa de diàleg...

Èxit en la primera fira de la cervesa artesana de Can Picafort

La localitat ha estat també l'espai escollit perquè els jutges tastin algunes de les cerveses que participen a la sisena...

Exitosa fira de les oportunitats a Felanitx

Els venedors que hi han participat han aprofitat per treure tot l'stock pendent de vendre a l'estiu