X

320 estudiants amb altes capacitats intel·lectuals participen en el setè programa ‘MENTORiment’

L’objectiu és incentivar les vocacions professionals universitàries per mitjà de l’experimentació i l’ús del mètode científic

27/01/2024

Miquela Valls

320 estudiants de les Balears, amb altes capacitats intel·lectuals, participen en la setena edició del programa ‘MENTORiment’ organitzar per la UIB. Són 190 al·lots i 130 al·lotes reconeguts amb altes capacitats intel·lectuals de tercer (100) i quart (108) d’ESO, de batxillerat (77 de primer i 33 de segon) i de cicles formatius de grau mitjà i de grau superior (2) dels centres educatius de l’arxipèlag. Per illes, 28 alumnes són de Menorca, 51 són d’Eivissa i Formentera i 241 són de Mallorca. Els alumnes procedents de Menorca, Eivissa i Formentera poden demanar ajudes per al transport per a ells i un acompanyant en cas de ser menors d’edat.

Els tallers s’impartiran els dissabtes de matí fins al mes de juny a través de 63 mentories de 32 àrees de coneixement, per estimular i reconèixer el talent de les ments més joves i brillants de la comunitat autònoma. L’objectiu final és incentivar les vocacions professionals universitàries per mitjà de l’experimentació i l’ús del mètode científic. En aquesta edició, MENTORiment es durà a terme al campus de la Universitat de les Illes Balears, a les instal·lacions de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB), a l’Escola Universitària ADEMA i a l’aeròdrom de Binissalem.

Estimular l’excel·lència

A les 10 hores l’acte d’inauguració ha tengut lloc a la sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos i hi han intervengut la directora del programa d’Atenció a les Altes Capacitats (PACiS) de la UIB, la doctora Rosa Isabel Rodríguez; el director general d’Universitats i Ensenyaments Artístics Superiors, el doctor Sebastià Massanet Massanet, i el rector de la UIB, el doctor Jaume Carot Giner.

Des del curs 2015-16, les Balears disposen del Protocol d’identificació d’alumnat amb altes capacitats intel·lectuals, creat i gestionat pel grup GIAC, que compleix els criteris de qualitat. Aquest protocol, d’aplicació voluntària per part dels centres educatius, ha fet que el nombre d’estudiants amb altes capacitats identificats a les Illes Balears augmenti de manera significativa, i ha passat de 527 alumnes el curs 2014-15 a 2.118 el curs 2021-22, d’acord amb les dades de gener de 2024. Aquestes dades són esperançadores, si bé encara queda molta feina per poder identificar i atendre de manera adequada aquest col·lectiu d’estudiants.

Notícies relacionades >

27/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris