UEP%21+COM+ANAM%3F%3A+Pag%C3%A8s+a+Parella+Nova+a+Ciutadella+i+sembrarem+2.000+oliveres+a+Felanitx

Dijous a les 22.15

UEP! COM ANAM?: Pagès a Parella Nova a Ciutadella i sembrarem 2.000 oliveres a Felanitx

Aquesta setmana, l’amo en Toni Ballador visitarà la finca de Parella Nova a Ciutadella per ajudar l’actual pagès amb les feines diàries. Collirem faves, amollarem la guarda de vaques i bous dins una tanca i mourem bales de palla amb un tractor Fordson, dels anys 50.

 

En estar a punt, berenarem tots plegats de productes elaborats a la mateixa finca mentre conversam amb un amic sabater que és un gran seguidor del programa de Uep!, i d’en Toni Ballador.

Per la seva part, el nostre jove pagès, en Jaume Coll, té com a destinació Felanitx, on anirà i ajudarà a sembrar 2.000 oliveres. Feinejarem amb un vell conegut del programa i coneixerem al gerent de l’explotació de les oliveres.

També coneixerem un grup de joves alumnes de la UIB els quals actualment cursen el màster d’Enginyeria Agrònoma i que són el futur agrícola de les nostres Illes.

Al rebost d’aquesta setmana, una al·lota de s’Arenal, amb la recepta de la seva padrina, ens cuinarà un pica-pica de sípia, un plat estrella dels variats. Donarà la padrina el vistiplau a la neta?

També anirem a Porreres, on coneixerem una mare i la seva filla de família pagesa i ben foravilers. Ens contaran la seva vida al mercat i mostraran el seu hort, mentre entrecaven alls i cullen tota classe de verdures de temporada.

I farem gloses i dites amb el nostre mestre de mestres, en Felip Munar Munar.

Uep! Com anam s’emet els dijous a les 22:15h a IB3 Televisió.