9.700 marxaires participen a la 45a marxa des Güell a Lluc a Peu

Entre les novetats d'aquest any, l'organització comptava amb ampolles d'alumini per als caminants

Al voltant de 6.700 inscrits i altres 3.000 persones pel seu compte, segons dades facilitades per l’organització, han participat aquesta matinada en la tradicional marxa mallorquina “Des Güell a Lluc a Peu”, que enguany ha arribat a la seva 45 edició, després d’un any d’interrupció. La marxa entre Palma i el santuari ha transcorregut sense incidents rellevants, en bona part del seu recorregut per la carretera Dt.-13A.

Si bé a les 10.00 hores del diumenge encara hi havia alguns petits grups de “marxaires” completant l’últim tram, el president de la prova, Francisco Bauzá, i el comandant general de Balears, Juan Cifuentes, han realitzat la tradicional ofrena a la verge de Lluc que posa fi al pelegrinatge.

Bauzá ha descrit aquesta 45 marxa com “un gran èxit humà, tant pels participants com pels col·laboradors, voluntaris, personal d’emergències, policies locals, Guàrdia Civil i les Forces Armades que també han participat”. “L’alegria ha marcat aquesta marxa”, ha assegurat el responsable d’organització.

La 45 Marxa des Güell a Lluc a peu va començar sobre les 23.00 hores des de Palma, amb el tall de la cinta de sortida per part de la vídua del comandant de la Guàrdia Civil, Jesús Francisco Domingo, a qui s’ha dedicat aquesta edició a títol pòstum. Domingo va participar activament en els plans de seguretat de les anteriors edicions, per la qual cosa l’organització l’ha recordat mitjançant una placa amb les seves petjades.

Entre les autoritats que van presenciar la sortida figurava l’alcalde de Palma, José Hila.

La sortida oficial des d’Inca va ser sobre les 5.00 hores.

Només els inscrits amb dorsal que han arribat fins a Lluc han rebut el diploma acreditatiu i tenen bitllet per a tornar a Inca o a Palma en els autocars i trens habilitats.

Entre les novetats d’aquest any, l’organització comptava amb ampolles d’alumini per als caminants amb l’objectiu de reduir l’ús d’envasos d’un sol ús.