53 obres de ficció i documentals a IB3

EPRTVIB informa

Un total de 53 produccions s’han presentat a la convocatòria d’IB3 per donar suport als documentals,  pel·lícules de ficció o animació i curtmetratges. En concret,  d’acord amb els criteris establerts a la convocatòria, 37 corresponen a documentals de creació, 10 pel·lícules cinematogràfiques de llargmetratge de ficció o animació, i la resta, a pel·lícules de curtmetratge de ficció o animació. Cal destacar que les obres aglutinen temàtiques diverses: social, cultural i mediambiental, entre d’altres.

Aquestes xifres confirmen que la producció audiovisual de les Balears és un sector viu i creatiu. La convocatòria pública es va dur a terme el mes de desembre passat per part de l’Ens Públic de la Radiotelevisió de les Illes Balears.

La convocatòria corresponent a l’any 2016 manté la mateixa partida econòmica, de 120.000 euros, que la de l’exercici anterior, malgrat la retallada del 12% en el pressupost de l’Ens. No obstant això, la direcció actual manifesta que l’esforç paga la pena atès que el sector audiovisual afavoreix la cohesió del territori i reforça les senyes d’identitat de les Illes Balears, així com també col·labora en el seu creixement social, econòmic i de desenvolupament.

La valoració dels projectes presentats es farà pública a la pàgina web IB3.org i l’EPRTVIB rebrà una quota en drets d’explotació, reproducció, distribució, comunicació pública i transformació de les obres audiovisuals finançades.