societat

Se supera la xifra dels 700 casos d’estudiants contagiats pel brot multitudinari

Les darreres xifres són de Catalunya, on s'han notificat 44 nous casos d'estudiants que han donat positiu, després d'haver estat de viatge d'estudis a Mallorca

EFE


El brot multitudinari suma ja més de 700 casos positius i un total de 3.000 estudiants afectats, entre contagiats i els que estan en quarantena. Les darreres xifres són de Catalunya, on s’han notificat 44 nous casos d’estudiants que han donat positiu, després d’haver estat de viatge d’estudis a Mallorca, sense comptar els 57 estudiants que viatjaren a Menorca. També hi ha estudiants contagiats de Galícia (que n’ha sumat vint més en les darreres hores i ja en són 70), País Basc (126), Madrid (363), Castella La Manxa (11), Comunitat Valenciana (67), Aragó (10) i Múrcia (20). Així, sumen 711 els estudiants contagiats a Mallorca per aquest macrobrot.

A Catalunya, el brot multitudinari produït arran de viatges de fi de curs d’alumnes catalans de segon de Batxillerat a Menorca ha augmentat a 57 casos positius, mentre s’estudien 22 casos més que estarien relacionats amb altres viatges d’estudiants a Mallorca.

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat que s’han identificat 14 joves de Barcelona diagnosticats de SARS-CoV-2 que haurien viatjat a Mallorca entre els dies 11 i 20 de juny. D’aquests 14 casos de joves, s’han identificat de moment 204 contactes estrets, que també han d’estar aïllats. A més, s’han confirmat 8 casos més de joves de la Catalunya central que també havien participat en viatges d’aquest tipus.

En total fins ara, hi hauria 79 casos de joves catalans contagiats de la covid-19 després d’haver passat uns dies de vacances a Menorca (un brot de 57 persones) i a Mallorca (dos brots de 14 i 8).

Quant als contactes estrets d’aquests estudiants, dels contagiats a Menorca són ja 262 persones i 204 dels de Mallorca, de moment, segons les dades de Salut. En tots els casos detectats els equips d’atenció primària s’encarreguen de garbellar als contactes estrets dels joves. Aquests brots detectats són de casos poc simptomàtics o asimptomàtics “en els quals és necessari dur a terme un bon estudi epidemiològic que necessita cert temps”, ha indicat Salut.

De moment, el brot multitudinari suma ja més de 2.000 estudiants afectats, entre contagiats i els que estan en quarantena, de Galícia, Madrid, Comunitat Valenciana, País Basc, Aragó i Balears. S’investiguen les causes que el podrien haver originat, però tot apunta a una qüestió multifactorial de falta de mascaretes, festes diverses i actes multitudinaris.


Continuen les inspeccions dels establiments i zones on es varen produir els brots multitudinaris

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Relleu generacional a l’Associació de Veïnats la Llotja-Es Born de Palma

Asseguren que viure en aquest barri s'ha tornat impossible

Un accident obliga a tallar l’autopista d’Andratx i ocasiona retencions quilomètriques

També s'ha produït un sinistre a les 15.30 hores del capvespre, a l'entrada de Santa Ponça

Almanco una vintena de migrants irregulars queden en llibertat

Alguns d'ells ja han comprat bitllets per viatjar fins a França tot fent escala a Barcelona

Recomanacions davant la gota freda per evitar mals majors

Hi ha una de molt important que sempre trasllada Emergències: molt de sentit comú