societat

Continuen les inspeccions dels establiments i zones on es varen produir els brots multitudinaris

Segons els estudiants hi havia festes a discoteques i a les habitacions


El Govern expedientarà els hotels que allotjaven als estudiants contagiats si pot demostrar que a dins els seus establiments s’incomplia la normativa Covid. Els serveis d’emergències i les autoritats policials continuen amb les inspeccions dels establiments i zones on es varen produir els focus de contagi.

El Govern, dins les seves competències, va iniciar ja des del dia del concert de la plaça de toros la instrucció perquè els responsables tinguin conseqüències legals i econòmiques. Ara s’investiguen les possibles negligències a alguns hotels. Les inspeccions es seguiran fent, com és habitual, durant tot el cap de setmana.

Segons els estudiants hi havia festes a discoteques i a les habitacions. L’executiu també elevarà al Govern Central una petició perquè s’obri un expedient a les empreses organitzadores de la península d’aquests tipus de viatges.

El primer cas identificat del brot intercomunitari és un dels monitors o guies que acompanyaven els estudiants. Això, segons el Portaveu del Comitè de Malalties Infeccioses, Javier Arranz, no significa que aquesta persona en sigui el focus, ja que hi podria haver altres positius asimptomàtics.

El Govern balear instarà a l’executiu central, perquè emprengui accions legals contra les agències de viatges de la península que hagin pogut organitzar o col·laborar en aquestes activitats. De fet, a Mallorca, des de dimecres, es fan inspeccions als 9 hotels que allotgen estudiants.

També s’ha obert un expedient als organitzadors d’un concert de reggaeton a la plaça de Toros de Palma. La multa oscil·la entre els 60.000 i 600.000 euros per infracció molt greu.

Els estudiants que passen les vacances a Mallorca asseguren que els hotels fan el possible per complir la normativa.

S’han detectat altres espais de contagi a diferents festes de la costa de s’Arenal de Llucmajor, tant a barques com a terra, inclosos els hotels. També es vigila aquest espai on els estudiants s’ajunten amb els residents per fer botellades.


79 joves estudiants de Catalunya contagiats arran del brot multitudinari
El focus del brot supracomunitari: el macroconcert de Reggaeton a la plaça de Toros de Palma i multitud de festes a vaixells i hotels
Augmenten a 500 els casos de COVID-19 associats a viatges d’estudis a Mallorca

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La torrentada de Menorca destrueix el 90% de les pomeres del Barranc d’Algendar

També ha arrasat amb el 70% dels planters d'arbres del viver de Càritas

2.000 Alumnes més de Formació Professional per aquest curs

Educació amplia l'oferta amb 15 cicles nous

Carolina Darias anuncia la creació de l’Agència Estatal de Salut abans de l’estiu de 2022

El menorquí Ildefonso Hernández lidera el grup d'experts que ha elaborat un primer esbós de l'organisme

Obert el termini de 15 dies per aportar idees al PRUG de s’Estany des Peix

Tensió entre els que defensen l'ús tradicional i els que exploten l'estany comercialment