societat

El focus del brot supracomunitari: el macroconcert de Reggaeton a la plaça de Toros de Palma i multitud de festes a vaixells i hotels

L'entitat organitzadora del concert s'enfronta a una multa d'entre 60.000 i 600.000 euros per infracció molt greu

El+focus+del+brot+supracomunitari%3A+el+macroconcert+de+Reggaeton+a+la+pla%C3%A7a+de+Toros+de+Palma+i+multitud+de+festes+a+vaixells+i+hotels


Més de 500 casos de COVID-19 associats a viatges d’estudis a Mallorca

El Govern dels Illes Balears té detectats els focus de contagi del brot de covid relacionat amb viatges d’estudiants en els passats dies a Mallorca.

Segons el que han explicat, el miler de joves contagiats de diferents comunitats autònomes i les investigacions dels serveis sanitaris de rastreig, va haver-hi diverses situacions on es van poder facilitar aquests contagis.

Un d’ells va ser un concert de Reggaetón en la plaça de Toros de Palma, a l’entitat organitzadora dels quals s’ha obert expedient sota possible multa d’entre 60.000 i 600.000 euros per infracció molt greu.

Així mateix s’han detectat altres espais de contagi com a diferents festes en la costa de l’Arenal de Llucmajor, tant en vaixells com a terra, inclosos 9 hotels als quals s’està investigant i alguns dels quals ja han estat inspeccionats en les darreres hores.

Al mateix temps, la Conselleria de Salut ha començat a realitzar un cribratge de tots els hotels per controlar possibles cadenes de contagi del seu personal.

D’altra banda en les pròximes hores s’instarà el Govern central, competent en la matèria, a emprendre accions legals contra les agències de viatge de la Península que hagin pogut organitzar o col·laborar en el desenvolupament d’aquestes activitats que incompleixen la normativa covid.

Sigui com siggui, Govern dels Illes Balears assegura que l’arxipèlag és un “espai segur, amb una de les incidències més baixes d’Europa mantinguda en els últims mesos gràcies a l’esforç de tota la seva població per a respectar les mesures de seguretat”. “No es permetrà que la imprudència d’uns pocs, i dels qui es lucren amb això, posi en risc vides humanes i la recuperació econòmica”, asseguren.

Més informació:


L’hotel pont de Mallorca acull els estudiants de la Península que donen positiu
Detecten també a Menorca un brot multitudinari després d’un viatge d’estudis de Barcelona
La Policia irromp en un festival d’estudiants a la Plaça de Toros de Palma: desenfrenament sense mascaretes
‘Velers-discoteca’: 10 vaixells de lloguer a Cala Mondragó llançant botelles i aigües fecals a la mar

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els accidents de trànsit cauen un 70 per cent a la Via de Cintura de Palma amb el límit dels 80km/h

La DGT considera que el compliment del límit de velocitat és bastant elevat

Quatre de cada deu adolescents estan preocupats per la covid, segons UNICEF

La crisi socioeconòmica derivada de la pandèmia se situa com la segona major preocupació per als enquestats

Demanda col·lectiva de 1.000 famílies contra Educació per l’ús obligatori de la mascareta

Un d'aquests casos és la família de Gené, que va ser expulsat. El CEIP Bendinat no accepta el certificat d'un metge privat...