8M%3A+Dia+Internacional+de+les+Dones%2C+a+la+r%C3%A0dio+p%C3%BAblica+de+les+Illes+Balears

IB3 Ràdio informa

8M: Dia Internacional de les Dones, a la ràdio pública de les Illes Balears

Diferents locutores d’IB3 Ràdio han posat veu a aquestes biografies i seran emeses el mateix dilluns 8 de març

La celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones, serà present a tota la graella de la ràdio pública a partir d’aquest dissabte dia 6 de març. Enguany, a més, donarà veu a algunes de les Viquidones, una iniciativa de la Biblioteca de Cort, a Palma, per ampliar el nombre de referències de dones de les Illes Balears a la Viquipèdia. Diferents locutores d’IB3 Ràdio han posat veu a aquestes biografies i seran emeses el mateix dilluns 8 de març.

La programació especial començarà dissabte al magazín dels caps de setmana, La Gran Vida, en què, entre d’altres, parlaran de cinema feminista, de la persecució de les bruixes a les Illes Balears, i a la sèrie radiofònica El Canvi, de Noemí Garcies, que diumenge vespre inclourà una entrevista amb Esther Vivas Esteve, autora del llibre “Mama desobedient”. S’emetrà a les 21 hores a IB3 Ràdio i just després, un especial La Ruta d’Orfeu sobre música de dones compositores.

El mateix dilluns 8 de març el programa Al Dia, conduït per Mònica Bestard, proposa una versió alternativa i radiofònica a les manifestacions que cada any omplien de milers de dones els carrers de les Illes Balears i que enguany, per la situació sanitària, s’han hagut de reformular. És per això que entre les 9 h i la 13 h, representants de diferents col·lectius i perfils socials passaran pel programa per posar en relleu la necessitat d’un Dia Internacional de les Dones. La programació especial continuarà amb connexions amb els diferents actes convocats durant la jornada, i una edició especial d’Esports 3, amb periodistes especialitzades en l’esport femení, com Elena Garcia i Danae Boronat, i dones esportistes com a protagonistes. Els magazins Múltiplex i El Replà també s’afegiran a la celebració del 8M, des de diferents perspectives, com ho farà l’hora cultural, Entusiastes, i el programa d’entrevistes Albercocs i cireres.

El programa Feim Kilòmetres també oferirà una edició especial en la qual participaran les esportistes Tita Llorens, Irati Matas, Àngels Llobera i Andrea Romero. Dones representants de cada una de les illes i de diferents modalitats.

Durant tota la setmana, s’emetran una sèrie de reportatges sobre dones referents de les Illes Balears, a més d’altres continguts relacionats amb el 8M.