Les associacions feministes defensen que les cures són “incompatibles” amb un sistema “capitalista salvatge”, “incompatibles amb les guerres”
Manifestació multitudinària el dia de la dona a Palma dos anys després en els quals ha augmentat la càrrega de treball de cures de les dones, s’ha fet més difícil la denúncia dels violències masclistes i s’han aprofundit totes les bretxes socials, segons denuncien els col·lectius feministes. “No vull ser una princesa, vull ser presidenta”, Calladeta no estic més guapa”, “Abolir i a volar” i “Un món sense violència és possible”, són alguns dels crits que s’han sentit a Palma.
Però enguany el focus està en la guerra, en les dones que fugen de la guerra i la por. En aquest sentit, el manifest pel 8M a Eivissa ha clamat aquest dimarts pel “no a la guerra” i ha traslladat el seu més “profund rebuig” per la invasió de Rússia a Ucraïna.
Des de les associacions feministes han precisat que defensar les cures és “incompatible” amb un sistema “capitalista salvatge”, amb un model “econòmic depredador i extractivista com l’actual”, i que sens dubte és “incompatible amb les guerres”.
“L’experiència ens diu que en els conflictes armats les dones i nines solen convertir-se en botins de guerra, perden drets i oportunitats”, han advertit des de la Comissió 8M.
Sobre aquest tema també han assenyalat que les violacions “són un recurs més en el joc brut del combat”, i que les zones bèl·liques es converteixen en “focus dels proxenetes” que acudeixen a captar dones i nines “aprofitant la seva situació de vulnerabilitat extrema”.
En aquest línia han destacat que el feminisme “és un moviment pacífic” que advoca per la fi de les violències i han expressat un crit unànime de “No a la guerra, ni a Ucraïna, ni a l’Afganistan, ni a Iemen, ni a Etiòpia, ni a Síria ni en Palestina, ni en cap lloc del món”.