X

L’activista ruandesa Victoire Ingabire rep el premi Internacional dels Drets Humans 2019

No va poder recollir el guardó en persona i va ser la seva família qui pujà a l'escenari

06/12/2019

L’activista ruandesa Victoire Ingabire rep el premi Internacional dels Drets Humans 2019

L’activista ruandesa Victoire Ingabire ha rebut el premi internacional dels Drets Humans 2019. Guardó que li atorguen en reconeixement a la seva lluita pels drets humans, el diàleg i la construcció de la pau. Una feina que va fer en bona part des de Mallorca, durant el seu exili, amb el suport de diferents ONG’s.

No va poder recollir el guardó en persona. Qui pujà a l’escenari va ser la seva família. Però sí que va endur-se’n aquest sentit aplaudiment. Un fet, rebre aquest reconeixement a través d’una pantalla, que diu demostra que tot i haver estat alliberada fa dos anys, continua presonera al seu país.

Una lluita que l’ha fet passar 16 anys a l’exili i 7 a la presó acusada de traïció i de negar el genocidi dels anys 90.

L’ofensiva democràtica contra el règim de Paul Kagame la va preparar a Mallorca, amb el suport de diferents ONG’s, com la Fundació S’Olivar de Joan Carrero. Va participar de manera molt activa en el procés de diàleg interuandès que es va impulsar l’any 2004 des de les Illes.

Ara ha creat un nou partit. El Partit pel Desenvolupament i la Llibertat per a Tots, des d’on continuarà, diu, exigint una democràcia real i donant veu a qui no la té.


Entrevista a l’advocat de Victorie Ingabire, líder opositora a la dictadura de Ruanda

06/12/2019

Comentaris:

(*) Camps obligatoris