X

Johnson demana perdó per una festa a Downing Street mentre l’oposició li reclama la dimissió

Amb la seva credibilitat baix mínims, el primer ministre britànic ha donat explicacions a la Cambra dels Comuns, per primera vegada des que la premsa britànica ho destapés

12/01/2022

Johnson demana perdó per una festa a Downing Street mentre l’oposició li reclama la dimissió

Finalment ho ha reconegut. El primer ministre britànic, Boris Johnson, va participar a una festa de Downing Street durant el primer confinament al maig de 2020 mentre la població acatava severes restriccions socials. Johnson ha demanat disculpes aquest dimecres durant la sessió de control del seu govern al Parlament mentre l’oposició i liders conservadors li reclamen la dimissió. “Em sap greu, em sap moltíssim de greu. Lamento molt que aquell vespre no vam fer les coses d’una altra manera. Com he dit i assum la responsabilitat, deman disculpes, senyor president”, ha dit el primer ministre.

La majoria de britànics també creu que Johnson hauria de dimitir, segons diversos sondejos publicats per mitjans locals. Aquesta festa se suma a altres organitzades a la seu governamental durant els dos períodes de confinament l’any 2020. S’estan investigant per determinar si el Govern britànic va trencar les normes imposades per contenir la pandèmia.

Amb la seva credibilitat baix mínims, el líder tory ha donat explicacions a la Cambra dels Comuns, per primera vegada des que la premsa britànica destapés que el 20 de maig de fa dos anys els jardins de Downing Street van allotjar un acte social al qual van acudir unes quaranta persones, d’un centenar que havien estat convidades.

Aquesta trobada, en el qual hi va haver beguda i pica-pica, va tenir lloc mentre la població acatava severes restriccions socials per la pandèmia, imposades precisament pel Govern de Johnson, que prohibien acudir a funerals, visitar a familiars hospitalitzats i restringien al màxim qualsevol interacció social.

“Em vull disculpar. Sé que milions de ciutadans d’aquest país han fet sacrificis extraordinaris durant els darrers 18 mesos. Sé l’angoixa per la qual han passat, sense poder plorar als seus familiars, sense poder viure la seva vida com volien o fer les coses que els agraden”, ha dit Johnson, conscient de la “ràbia” que ara sent la població cap a ell i el seu gabinet.

No obstant això, el cap de l’Executiu ha insistit que va pensar que es tractava d’una reunió de treball i no d’una celebració – el que potencialment li exoneraria d’haver infringit les normes -, encara que en la invitació enviada pel seu secretari personal, Martin Reynolds, s’instava els assistents a portar “la seva pròpia beguda” i a trobar-se aprofitant “el bon temps”.

12/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris