X

Mor l’artista Joan Lacomba a l’edat de 87 anys

Promotor de nombroses iniciatives culturals i artístiques, va ser el primer director de l'IES Berenguer d'Anoia

22/05/2022

Mor l’artista Joan Lacomba a l’edat de 87 anys

L’artista polifacètic Joan Lacomba García ha mort a l’edat de 87 anys. Les seves obres anaven des de l’escultura a la pintura, passant pel dibuix o la direcció d’obres teatrals.

Va ser el primer director de l’Institut d’Inca, qui en va inaugurar el primer curs 1970-1971, que després passaria a anomenar-se IES Berenguer d’Anoia. Lacomba va ser professor d’Educació Plàstica i de Dibuix Tècnic durant dècades. Durant la seva trajectoria ha estat guardonat amb els premis Ramon Llull i el Francesc de Borja Moll, així com el premi Emili Darder de l’Obra Cultural Balear. L’any passat la Conselleria d’Educació i l’Ajuntament d’Inca hi col·locaren una escultura per commemorar el cinquanta aniversari.

Nascut a Palma, feia anys que Lacomba vivia a Selva, poble on ha estat promotor de nombroses iniciatives culturals i artístiques. Al Parc municipal de Selva una escultura seva està pendent del procés de restauració que l’Ajuntament del poble s’ha compromés a dur-hi a terme. En els darrers anys, Lacomba s’havia implicat en el moviment veïnal de Son Espanyolet de Palma, barriada on va néixer, a favor d’una major regulació del lloguer turístic.

 

22/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris