X

Denuncien per crims de lesa humanitat l’assassinat d’Aurora Picornell i les Roges del Molinar

L'associació Memòria de Mallorca l'ha interposada aquest dijous, coincidint amb la data de la desaparició de les víctimes l'any 1937, als jutjats de Manacor

05/01/2023

Denuncien per crims de lesa humanitat l’assassinat d’Aurora Picornell i les Roges del Molinar

L’Associació Memòria de Mallorca ha presentat aquest dijous una denúncia per crims de lesa humanitat per l’assassinat d’Aurora Picornell i les Roges del Molinar al Jutjat de Guàrdia de Manacor. L’han interposada coincidint amb la data de la desaparició de les víctimes l’any 1937, i l’han acompanyada d’un informe científic, arqueològic, antropològic i mèdic forense signat per responsables de l’exhumació de la fossa on es certifica que van ser assassinades amb violència.

La presidenta de Memòria de Mallorca, Maria Antònia Oliver, ha explicat que han iniciat aquest tipus d’accions legals amb cada fossa exhumada a Mallorca, si bé totes les denúncies s’han arxivat. Per aquesta raó, demana que “un jutge valent” accedeixi a investigar judicialment aquests fets i que també “es personi en una exhumació”.

“Seria una reparació que un jutge hi accedís. La pèrdua de confiança de les víctimes del franquisme amb l’administració de Justícia és molt evident”, ha lamentat Oliver, qui ha posat l’accent en no entendre les exhumacions com a una activitat purament “arqueològica”.

A més, l’associació demana al Govern que es personi a la denúncia, tal com recull la Llei de fosses. Així mateix, abans de presentar la denúncia, s’han reunit al jutjat civil que el 1936 va acollir presos republicans.


Quina és la història d’Aurora Picornell?

05/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris