X

El sindicat de controladors aeris USCA denuncia que han “anul·lat” el seu dret a vaga

Escassa incidència de l'aturada a l'aeroport d'Eivissa, on només s'ha cancel·lat un vol

30/01/2023

El sindicat de controladors aeris USCA denuncia que han “anul·lat” el seu dret a vaga

Primera jornada de vaga aquest dilluns dels controladors aeris de les torres privatitzades, com la d’Eivissa. L’aturada transcorre amb molt poca afectació als aeroports perquè segons els sindicats, les empreses adjudicatàries, Saerco i FerroNats, han imposat uns serveis mínims del 100%. Ho han denunciat davant dels tribunals.

Jornada tranquil·la a l’aeroport d’Eivissa, on els controladors aeris estaven avui cridats a la vaga, convocada a les 16 torres privatitzades de l’Estat. Només s’ha produït la cancel·lació d’un vol entre Eivissa i Barcelona, però l’adjudicatària de la torre d’Eivissa, FerroNats diu que no està clar que sigui a causa de la vaga. Els usuaris també han patit algun retard.

Segons el sindicat USCA, la vaga no es nota perquè les empreses han imposat uns serveis mínims del 100%. Lamenten que FerroNats i Saerco han “anul·lat els drets dels treballadors”.
FerroNats, empresa que gestiona la torre de control d’Eivissa, assegura que s’ha limitat a complir la resolució del Ministeri, que declarava protegits el 69 per cent dels vols. Els sindicats han convocat vaga tots els dilluns de febrer.

30/01/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris