X

El Congrés rebutja la reforma de la llei mordassa

El manteniment de les pilotes de goma i les devolucions en calent deixen el PSOE i Podem sense el vot necessari d'ERC i EH Bildu

14/03/2023

El Congrés rebutja la reforma de la llei mordassa

Sessió de la comissió d'Interior del Congrés on s'ha votat en contra de la reforma de la Llei de seguretat ciutadana

La reforma de la Llei de protecció de la seguretat ciutadana -llei mordassa- a debat i votació a la comissió d’interior del Congrés, ha estat rebutjada amb els vots en contra d’Esquerra Republicana i EH Bildu perquè no s’hi ha inclòs la seva exigència de prohibir les pilotes de goma i les devolucions en calent de persones migrants.

“Són excuses, hauran d’aclarir perquè prefereixen que continuï existint la norma del Partit Popular envers d’una de nova que conté tots els avenços per evitar justament que dugui el nom de mordassa”, ha declarat el portaveu del PSOE a la cambra parlamentària, Patxi López. Podem ha culpat els socialistes del fracàs de la reforma per falta d’esforç.

Els socialistes havien consensuat el text presentat amb Unides Podem i PNB i només han comptat amb els 17 vots a favor. En canvi, n’hi ha hagut 19 en contra (PP, Vox, Ciutadans, Junts, UPN, Esquerra i Bildu).


Agents de les Forces i Cossos de Seguretat protesten contra la reforma de la llei mordassa
HRW senyala a Espanya per la llei mordassa i les devolucions d’immigrants en calent

14/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris