X

135 actes aixecades per infraccions a la llei de residus, encara sense resoldre

Dilluns es compleixen 2 anys de l'entrada en vigor de la norma.

19/03/2023

135 actes aixecades per infraccions a la llei de residus, encara sense resoldre

El Govern ha obert 135 expedients per incompliment de la llei de residus, però de moment cap no s’ha tancat. És a dir, fins ara encara no s’ha interposat cap multa. Dilluns just es compliran 2 anys de l’entrada en vigor de la norma.

Multes que van dels 300 als gairebé 2 milions d’euros però que, de moment, no s’han fet efectives. El Govern té en marxa més de 130 actes d’inspecció per no complir amb la normativa vigent. Pràcticament totes relacionades amb un mal ús dels residus plàstics.

Segons dades del Govern, des de la posada en marxa de la llei, la generació de rebuig a les Illes va baixar al 2021, en comparació amb el 2019, en prop de 100 mil tones. Si ens centram a Mallorca, amb les darreres dades facilitades per TIRME, aquesta baixada també és notable. La reducció del 2022, comparat amb el darrer any prepandèmic, és de prop de 45 mil tones. Unes xifres que concorden amb l’augment de la recollida selectiva a l’illa.

El més important, continuar fent feina per a conscienciar la població. Conscienciar, per exemple, de fer servir tassons reutilitzables. Cadenes hoteleres com Garden Hotels els posa a disposició dels seus clients a la piscina. Una vegada fets servir, es tornen a fer nets. És un dels molts canvis que s’han hagut de posar en marxa. El més difícil, diuen, és covèncer el client de per què es fan aquests canvis. Sobretot perquè consideren que no hi ha una homogeneïtat empresarial en l’aplicació de la norma.


Abaqua recull prop de 50 tones de plàstic als litorals de les Balears

19/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris