X

Registrat un cas d’assetjament sexual a discoteques d’Eivissa aquesta temporada

El personal està de cada vegada més format per detectar aquests casos i actuar-hi

10/08/2023

Registrat un cas d’assetjament sexual a discoteques d’Eivissa aquesta temporada

22

Locals d’oci nocturn d’Eivissa han registrat com a mínim dos casos de violència de gènere i un d’assetjament sexual aquesta temporada. El personal de les discoteques està de cada vegada més format per detectar aquests casos i actuar-hi.

El protocol que s’activa en cas que es produeixi assetjament sexual o de violència masclista en l’àmbit d’un local d’oci nocturn és el mateix: apartar-ne la víctima a un lloc segur, generalment acompanyada de personal femení, i donar-li també atenció sanitària. El personal de seguretat també reté el presumpte agressor fins que arribi la policia. És molt important, però, que tot el personal hi estigui sensibilitzat. “És un protocol que tracta de sensibilitzar els treballadors i evitar la doble victimització, i que la persona que ha patit la situació no sigui qüestionada. Del que es tracta és de separar-los i que no hi hagi ni contacte visual”, explica David Téllez, director de seguretat del Grup Pachá.

A més, assegura que disposen d’un manual per als vigilants de seguretat amb una sèrie d’indicadors per detectar persones vulnerables que poden ser víctimes d’un delicte, com pot ser una dona tota sola que no estigui integrada en l’ambient festiu. També controlen els voltants de l’establiment. “Al voltant de les nostres instal·lacions també controlam que si, per exemple, surten dues dones joves en un estat que les situï en una situació de vulnerabilitat, tal vegada per dues copes de més, no se les perdi de vista fins que no entrin en un transport públic oficial. També controlam que no hi hagi algú a prop que pugui detectar aquesta vulnerabilitat”, comenta Téllez. A més, el manual inclou indicadors per detectar potencials agressors

10/08/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT