A+muntanya%2C+una+nova+minis%C3%A8rie+documental+d%E2%80%99IB3+sobre+la+serra+de+Tramuntana

16 11 2022

A muntanya, una nova minisèrie documental d’IB3 sobre la serra de Tramuntana

La nova minisèrie documental de tres capítols d’IB3 A muntanya, produïda per IB3 i Satisfactoria, amb la col·laboració del Consell de Mallorca i dirigida pel periodista Toni Mateu i el productor i realitzador Antoni Mir. 

A muntanya relata el paper dels propietaris i cuidadors de les grans finques i possessions de la serra de Tramuntana en la preservació del patrimoni natural i de l’arquitectura paisatgística d’aquestes extensions de terra que donen caràcter i fisonomia a la Serra. Els tres capítols mostren la trajectòria d’aquestes persones (gestors ambientals, enginyers, pagesos) que donen continuïtat a un territori humanitzat de fa segles.

 

Els tres capítols mostren la trajectòria d’aquestes persones que donen continuïtat a un territori humanitzat de fa segles

En el primer capítol, es relata com fer compatible la rendibilitat econòmica i la preservació del medi i del patrimoni. Aquest és el repte a què s’enfronten responsables de possessions. Coneixem els exemples de Turixant, es Mas, Son Torrella, Alfàbia, alguns porxos del barranc de Biniaraix, Son Moragues i Miramar.

En el segon capítol, es mostra com el capital estranger ha fet possible el retorn a l’activitat agrària de Ca n’Aixartell. A Son Puig, la producció de vi ve d’enrere. Coneixem també l’experimentació agrària de Son Puça i la dedicació al turisme del llogaret de Binibona, a Selva.

I al darrer capítol, la serra de Tramuntana és l’escenari de l’estudi del passat, a Almallutx i de la lluita del poble per salvar la Trapa de l’especulació urbanística.

#AMuntanyaIB3 s’emet diumenge a les 21.40 hores a IB3 Televisió. Podeu veure aquest programa a la plana web en directe I recuperar aquest contingut al servei a la carta. A xarxes socials podeu interactuar amb l’etiqueta #AMuntanyaIB3.