X

Pfizer cobrarà a partir d’ara les sis dosis del vaccí contra la Covid

De moment, s'han utilitzat el 85% de les vacunes que han arribat a les Illes

29/01/2021

EFE/Tibor Rosta

Noticies Actualitat

La setmana que ve no es vacunaran nous col·lectius a les Illes. Pfizer entregarà gairebé mil dosis manco de les que tenia previstes. Per tant, les que arribin s’utilitzaran per garantir la segona dosi a usuaris i treballadors de residències i la primera dosi a sanitaris. Pfizer està fent modificacions a la línia de producció i això es tradueix en una reducció de les dosis que pot entregar.
Quin problema hi ha amb les dosis del vaccí de Pfizer – BionTech?

No és l’únic que canvia aquesta farmacèutica. Ja ha començat a cobrar la sisena dosi del vaccí, que s’extreu del vial i que no sempre s’aprofitava. Es necessita una xeringa similar a la qual s’utilitza per administrar insulina, molt més precisa i que, per tant, pot aprofitar més el líquid. Fins ara, Pfizer només cobrava cinc dosis, ara cobrarà les sis. Dimarts que ve també arribaran mil dosis de la vacuna de Moderna.

De moment, s’han utilitzat el 85% de les vacunes que han arribat a les Illes (s’han aplicat 25.359 de les 30.210 rebudes), i s’han administrat les dues dosis a 4.226 persones. La setmana que ve s’acabarà d’inocular els 8.000 usuaris i treballadors de residències, a fi que ja estiguin immunitzats.

Dia 8 de febrer començaran amb les persones dependents de nivell 3 i els seus cuidadors professionals, en total 5.000 persones. Les dosis que sobrin una vegada estiguin vacunats els dependents, seran per a majors de 80 anys que es puguin desplaçar als centres sanitaris d’un moment per l’altre.

Es calcula que a final de març estaran vacunades 60.000 persones de col·lectius vulnerables. Ara, Salut cerca grans superfícies per poder iniciar campanyes massives de vacunació quan s’incrementin les dosis que arriben a les Illes. Això, però, no se sap quan serà.


La guerra de les vacunes: la suspensió de les patents del vaccí és possible, però poc probable
Salut reorganitza a diari el calendari de vacunació perquè falten 2.850 dosis
 La UE crea un mecanisme per a poder bloquejar l’exportació de vacunes produïdes en el seu territori
Sense vacunes: les Illes aturen el calendari de vacunació

29/01/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris