X

Aena tira pel dret i anuncia la posada en marxa de la torre de control virtual de Menorca l’abril del 2021

Tant el Parlament de les Illes Balears com els treballadors i sindicats havien rebutjat aquest projecte de 5,4 milions d'euros

23/07/2020

Aena tira pel dret i anuncia la posada en marxa de la torre de control virtual de Menorca l’abril del 2021

Aena tira endavant la nova torre de control remot, malgrat l’oposició del Parlament i els treballadors. Té previst iniciar de manera imminent, aquest mateix mes de juliol, les obres de construcció de la nova torre de control remot de l’aeroport. Un projecte de 5,4 milions d’euros que s’implantarà de manera pionera a Menorca i també a Vigo.

El BOE publica aquest dijous el conveni entre Aena i Enaire, que recull tots els detalls de l’actuació. La previsió és que al març s’iniciïn les proves amb trànsit real i dos mesos després, a l’abril de l’any que ve, ja entri en funcionament el seguiment remot.

Fonts d’Aena, però, confirmen les obres acumulen retard per la Covid i que hi manquen encara tramitacions, per la qual cosa calculen que s’iniciarien a la tardor.

La instal·lació de la nova torre de control remot genera rebuig entre els treballadors de l’aeroport. El comitè d’empresa s’oposa a la proposta en considerar que representa un risc per a la seguretat i amenaça la connectivitat aèria. Per això prioritza la construcció d’una nova torre de control convencional, ja pressupostada, segons ha explicat el delegat sindical, Ramon Carreras.

També el Parlament de les Illes Balears n’és partidari. Tots els grups polítics van aprovar el febrer demanar a Aena que executi la torre ja pressupostada, atès que l’existent és la més antiga d’Espanya amb mig segle de vida i conté deficiències importants, entre les quals, la presència d’amiant.

Més informació:
Protesta dels treballadors d’AENA pel projecte per implantar una torre de control remota a Menorca
El Parlament refusa la nova torre de control virtual de l’aeroport de Menorca
Els sindicats alerten que la futura torre de control virtual de l’aeroport pot deixar Menorca aïllada
La torre de control de l’Aeroport de Menorca finalitza la seva vida útil

23/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT