Agenda+cultural+per+al+cap+de+setmana

A Entusiastes repassam les principals activitats per als dies 12, 13 i 14 de març

Agenda cultural per al cap de setmana

Com cada setmana, repassam algunes de les propostes culturals destacades pel cap de setmana. Ho podeu sentir aquí 

 

Concerts de Rhea Quartet a Menorca

 

Començam, amb una proposta de música de cambra a càrrec del conjunt de saxofonistes Rhea Quartet! La formació, nascuda a Madrid a partir d’integrants de diferents llocs de l’Estat (i que acumula nombrosos i prestigiosos premis), fa aquest cap de setmana una estrena mundial a Menorca. Es tracta de l’obra «Zwei Studien», del compositor emergent gallec Hugo Gómez-Chao.

 

L’obra s’estrenarà en dos concerts diferents. El primer serà dissabte (19 hores) a la Sala d’Audiències del Claustre del Carme de Maó, dins el cicle Clàssics d’hivern… I el segon, l’endemà (diumenge, 12.30 hores), al Convent de Sant Diego d’Alaior. Rhea Quartet, quartet de Saxofons a Maó i Alaior!

 

Clown i màgia a Menorca

 

Bubble Clown el primer espectacle en solitari de Sebas Clown. Un espectacle amb humor, poesia i màgia, amb bimbolles de sabó gegants i multicolors. Serà diumenge a les sis del capvespre a l’Auditori de Ferreries. 

 

I també per a tota la família, dissabte al Principal de Maó, l’Impossibilista, un espectacle de màgia a càrrec de l’il·lusionista Sergi Buka. Un espectacle que juga amb l’aigua, la llum, el fum, les monedes, els daus, les mans… I que integra també jocs d’ombres xineses.

 

Climàtic 3.0 al Principal de Palma

 

El teatre Principal de Palma estrena aquest cap de setmana Climàtic 3.0 de Miquel Àngel Aguiló. Un espectacle de gran format de música i llum que posa sobre la taula la temàtica del canvi climàtic i que sóna així. 

 

Es tracta de diversos moviments musicals inspirats en el Càntic a les criatures de Francesc d’Assís i a través de música i llum es repassen diferents estats: la natura “en estat pur” sense la malaltia humana, fins a la revolució industrial i el desenvolupament tecnològic.  Dissabte 13 de març a les set de l’horabaixa. 

 

Teatre

 

I a Calvià, dissabte també a les set, Degenérate mucho. Una proposta entre el monòleg, la música i amb molt, molt d’humor. 

 

És el segon espectacle de Marta Sitjà y Nía Cortijo, on afronten la tasca de deconstruir-se desde una perspectiva feminista i conviden al públic a acompanyar-les en aquest procés! 

 

I al llevant mallorquí, dues propostes més: Aquell carrer de Toni Gomila i Catalina Florit, al teatre de Petra dissabte a les set de l’horabaixa i Mozart Domestic, una proposta del trio de cornos di basseto Cornucòpia, per primera vegada a Mallorca. Serà dissabte a les 20 h al Teatre d’Artà. 

 

Una altra proposta teatral, que arriba aquest dissabte a Sant Josep. Es tracta de Feas! Una obra provocadora, divertida i amb un toc punk, que integra música, ball i teatre. Tot per enderrocar els cànons estètics sobre la feminitat.

 

Per a totes les dones que no encaixen en la perfecció estipulada per a la dona, les lletges, boges, invisibles, histèriques, salvatges, excessives, i una infinitat de sobrenoms més Una celebració de la dona en tot el seu esplendor des de qualsevol tipus d’expressió.

 

Una proposta a càrrec de Maracaibo Teatro, que es representa a Can Jeroni (Sant Josep de sa talaia). Per poder acudir a causa de la reducció d’aforament, les entrades ja estan a la venda al web de l’ajuntament de Sant Josep. 

 

Exposició a Sant Antoni

El Far de ses Coves Blanques, a Sant Antoni, acull des d’avui i fins al 8 d’abril l’exposició ‘Donant vida a la meua imaginació’, que reuneix escultures de l’artista Joan Carles Tur.

 

La mostra està composta per 120 creacions originals modelades de manera artesanal per Tur. Les peces són de temàtica pop art i recreen diferents personatges del món cinematogràfic, del còmic o art toys 

 

Apassionat de l’còmic i la il·lustració, Tur va començar la seva marxa en les arts gràfiques fins que va descobrir el món de l’escultura.

 

Aperitius musicals a Formentera

 

A Formentera, el centre Antoni Tur Gabrielet, a Sant Ferran, acull els aperitius musicals, entre les 12 i les dues del migdia de diumenge

 

Aquest diumenge la música la posen tres formacions: GENÍS, MAYA ALEXANDER i GIOELE BRIZIO. L’aforament és limitat

 

I a la casa de cultura de Formentera, dues propostes infantils, totes dues a càrrec de la companyia catalana Teatre Nu. DIssabte, s’escenificarà un espectacle de titelles anomenat la Lluna d’en Joan; i diumenge, l’obra Raspall. Tots dos espectacles són a les sis del capvespre i l’entrada és gratuïta.