Agenda+pel+cap+de+setmana+del+19+de+mar%C3%A7

A Entusiastes us fem recomanacions d'activitats culturals

Agenda pel cap de setmana del 19 de març

GUARET AL PRINCIPAL DE PALMA

Moment per fer un repàs d’algunes de les activitats que es duen a terme aquest cap de setmana a les quatre illes. Si us agrada el teatre i Elvis Presley teniu una cita al Teatre Principal de Palma amb Guaret. Un viatge teatral a la recerca d’una identitat pròpia a partir de poemes de l’escriptor mallorquí Damià Huguet. Es tracta d’una idea original de Pere Mas, que interpreta a l’escenari al costat de Joana Castell, encarregada de la dramatúrgia.

Guaret és una reflexió sobre la transmissió de pares a fills, de la identitat personal, de les adversitats de la vida. Un muntatge on la mísica del rei del rock també hi és molt present.

LLUM TRENCADA A CAN JERONI (SANT JOSEP DE SA TALAIA)

Dissabte, al Centre cultural Can Jeroni, a Sant Josep de sa Talaia. Obra de teatre Llum trencada. Un espectacle de La Iguana Teatre, dirigit per Pere Fullana. Una obra que ens explica com el cop d’Estat del 18 Juliol de 1936 trencar a els somnis les dones i va suposar una gran perdua de Tots els drets que havíen aconseguit amb la Segona República.

THE KID DE CHARLES CHAPLIN A FORMENTERA

Si us agrada el cinema clàssic i sou a Formentera, divendres teniu una cita a la Sala de Cultura. Es projectarà “El chico”, de Charles Chaplin, a les vuit del vespre. Una comèdia, recomanada per a majors de 6 anys amb una durada de poc més d’una hora i amb un preu popular: cinc euros. Una oportunitat per tornar a gaudir de l’art, l’humor i la tendresa de Charles Chaplin

LLEGENDES A ES MERCADAL

A la sala multifuncional des Mercadal, divendres arriba Sa Naveta des Tudons. Un espectacle que actualitza la popular llegenda del mateix nom introduint trets representatius de la societat menorquina actual.

L’espectacle compta amb música (a càrrec d’un quintet de metalls) i també la participació d’una narradora. És un espectacle gratuït i tendrà lloc demà a les set i mitja.

DARRERS DIES PER VEURE L’EXPOSICIÓ SOBRE THOMAS HARRIS A CAN BALAGUER (PALMA)

Si encara no l’heu vista, són els darrers dies per visitar l’exposició sobre l’artista Thomas Harris a Can Balaguer a Palma! La mostra està oberta fins aquest diumenge i és un homenatge a aquest artista que va residir a Camp de Mar (Andratx) des de 1947 fins a la seva mort el 1964. Reuneix 42 peces procedents de col·leccions privades, entre dibuixos i gravats. 

Una vida apassionant que ens parla de la Mallorca preturística, de l’arribada d’artistes extrangers que cercaven tranquil·litat i autenticitat i també d’espionatge, perquè Thomas Harris va compaginar la seva tasca artística amb la feina per als serveis secrets anglesos. Un personatge en el qual val la pena aprofundir!

ART CONTEMPORANI A JESÚS

Si sou aficionats a l’art, teniu una cita a l’Espacio Micus de Jesús, a Santa Eulària des Riu. La galeria ha prorrogat dues setmanes més la seva exposició d’hivern, que tenia previst tancar aquesta setmana. La mostra es compon d’obres de dos artistes nord-americans vinculats a Eivissa, la parella formada per Howard Rogovin i Gretchen Caracas, a més de tres artistes contemporanis de Balears, l’eivissenca Stella Rahola Matutes i els mallorquins Guillem Nadal i Joan Peix.

L’Espai Micus obre tots els diumenges, d’11 a 14 hores, i també es pot sol·licitar cita telefònica.

UN RETRAT FOTOGRÀFIC DE CUBA A FORMENTERA

Per als aficionats a la fotografia i l’illa de Cuba, divendres i dissabte podeu veure l’exposició “Color Cubano” quaranta instantànies preses a l’illa caribenya amb els seus habitants com a protagonistes absoluts.

En paraules de l’autor, Joaquín Seguí, les fotografies són un exercici d’aproximació, discret i respectuós, per prendre el pols a la complexa actualitat d’una societat que, després d’anys de revolució i de bloqueig comercial, lluita per trobar una nova identitat sense renunciar als seus orígens. La mostra es pot veure a la sala de l’Ajuntament Vell de Formentera. 

TRIBUT A GÈNESIS A FERRERIES

Els seguidors de Génesis teniu una cita aquest dissabte. Volcano, banda de tribut a Génesis actua a l’auditori de Ferreries. Les persones interessades en assistir poden adquirir la seva entrada a Sa Llibreria, al mateix auditori a través del web de l’ajuntament de Ferreries.