AIXOPLUCS%3A+Relats+de+superviv%C3%A8ncia

Divendres a les 22.15

AIXOPLUCS: Relats de supervivència

Aquesta setmana s’estrenen els capítols 8 i 9 de la sèrie documental Aixoplucs.  Començam el capítol 8 amb tres històries del treball diari que els serveis socials realitzen a peu de carrer amb aquelles dones, famílies, gent gran i menors no acompanyats que pateixen serioses dificultats de vida a la societat balear.

Jennifer. La història d’una jove filla de víctima de violència masclista que es converteix ella mateixa en objecte de maltractament per la seva parella. També la crònica del treball que la UFAM (Unitat de Família i Menors de la Policia Nacional) desenvolupa en la protecció de dones amenaçades per les seves parelles o exparelles.

Gent Gran. Una ullada al que representa la feina que els serveis socials porten a terme amb la nostra gent gran visitant el Centre de dia de Campanet i mostrant el Servei d’Ajut a domicili que presta l’Ajuntament de Selva.

Víctor Uwagba. D’origen nigerià, aquest mediador social ens representa un conte social i reflexiona sobre el seu procés d’adaptació a una societat, la mallorquina, que ja veu com a pròpia.

 

Al capítol 9, tenim tres nous retrats de persones que lluiten dia a dia per tirar endavant ateses pels professionals i voluntaris que, en primera línia, treballen per a donar solucions, oferint-los els reparadors i necessaris “aixoplucs”.

Relacions Sanes. Xisco, un usuari del programa d’atenció a homes que volen assolir relacions de parella no violentes que impulsa l’Ajuntament de Palma. Amb ell i amb la seva professional de referència coneixerem els seus esforços per una millor gestió de les emocions i evitar maltractaments futurs en les seves relacions de parella.

Sacha. Una octogenària argentina Abuela de la Plaza de Mayo amb una increïble història al darrere, que és usuària del Taller de Memòria de Campanet.

Plataforma d’Afectades per les Hipoteques (PAH). Una visita a una assemblea d’aquesta associació composta per voluntaris/es que treballen per a solucionar el problema derivat de l’habitatge que pateixen centenars de persones a les nostres illes.

Aixoplucs s’emet aquest divendres a les 22.15 h a la televisió pública de les Illes Balears. A més de l’emissió habitual a la televisió, podreu veure aquest programa en directe a la pàgina web IB3.org i també el trobareu a la secció “A la carta”.