AIXOPLUCS
Relats de supervivències

Divendres a les 22.15

Divendres s’emetrà el capítol 6 i 7 de la sèrie documental Aixoplucs i a cada un coneixerem 3 noves històries. Al primer capítol es farà una nova immersió en les vides de les persones usuàries dels serveis socials a les nostres illes i les seves experiències de superacions vitals, amb tres nous casos:

Gema. Supervivent de violència masclista, constitueix, juntament amb na Paula i na Yaylin, un exemple viu de sororitat (solidaritat entre dones). Després d’haver-se conegut a la casa d’acollida per a víctimes de maltractament. avui totes tres viuen juntes i es donen suport dia a dia.

Rosa. Amb més de 80 anys i ja vídua, Rosa ens explica com gestiona la seva soledat i l’absència de l’ésser estimat que ja ha partit.

José Manuel i Gonzalo. Una parella que acull temporalment infants amb problemàtiques familiars. Una història que ens mostra com els serveis socials s’adapten a les noves formes de relació de parella.

 

Al segon capítol es veurà una nova entrega de tres històries del treball diari que els serveis socials realitzen a peu de carrer amb aquelles dones, famílies, gent gran i menors no acompanyats que pateixen serioses dificultats de vida a la societat balear:

Jennifer. La història d’una jove filla de víctima de violència masclista que es converteix ella mateixa en objecte de maltractament per la seva parella. També la crònica del treball que la UFAM (Unitat de Família i Menors de la Policia Nacional) desenvolupa en la protecció de dones amenaçades per les seves parelles o exparelles.

Gent Gran. Una ullada al que representa la feina que els serveis socials porten a terme amb la nostra gent gran. Visitant el Centre de dia de Campanet i mostrant el Servei d’Ajut a domicili que presta l’Ajuntament de Selva.

Víctor Uwagba. D’origen nigerià, aquest mediador social ens representa un conte social i reflexiona sobre el seu procés d’adaptació a una societat, la mallorquina, que ja veu com a pròpia.

 

 

Aixoplucs s’emet divendres a les 22.15 hores a IB3 Televisió. Podreu veure aquest programa en directe a la pàgina web IB3.org i també el trobareu a la secció “A la carta”.