AMOR DE CANS
Les arrels

Dilluns a les

Any 1979. Han passat cinc anys des de la mort de l’amo en Nofre i les germanes continuen amb la seva petita vida rutinària, cadascuna d’elles amb una curolla diferent que és el seu motor per seguir endavant. Na Petra té la dèria de buidar moltes de les estances de la possessió i qualque cosa molt fonda i profunda corprèn les altres germanes. Són les arrels que es trenquen, s’esbocinen i s’esmicolen perquè cap d’elles ha sabut estimar tot el que tenien, el seu passat i ni tan sols a elles mateixes.

L’Amo en Nofre de Can Gamundí mor després de patir una llarga malaltia. La notícia agafa per sorpresa les seves sis filles, les germanes Gamundines: na Bàrbara, n’Esperança, n’Aina, na Petra, na Magdalena i n’Àngela. Han d’organitzar un gran funeral al cap de família i demostrar així, a tot el poble, la seva riquesa i importància. L’arribada de n’Esperança –monja missionera que fa anys que no ha estat a Mallorca– suposa la reunió de tota la família en un moment en què s’han de replantejar moltes coses. Què fan amb la criada? Com es reparteixen l’herència familiar? Què fan amb la germana petita que té problemes mentals? Un cop solucionats tots els entrebancs que semblen infranquejables, es comença a veure com aquesta família, aparentment unida, es va esmicolant any rere any. Esberlant perquè se senten obligats a seguir units per mantenir l’aparença familiar. Les històries particulars de cada germana no fan més que agreujar les desavinences i totes, per un motiu o un altre, acaben enemistades. La germana petita, cansada de totes aquestes misèries, farta que la tractin de sonada per fer veure que les arrels van més enllà de l’aparença, pren decisions que faran canviar el futur familiar.

‘Amor de cans’ s’emet cada dilluns a les 21.40 h a IB3 Televisió. Segueix l’etiqueta #AmorDeCansIB3 i deixa’ns els teus comentaris.