Antonio de Lacy, protagonista a ‘Terra de passions’

Diumenge a les 19.35h

A ‘Terra de passions’ explicarem la història d’Antonio de Lacy. El cirurgià mallorquí, conegut arreu del món, és el protagonista del programa ‘Terra de passions’ que s’emet aquest diumenge 28 de juliol a IB3 Televisió.

De Lacy és considerat el millor cirurgià digestiu del món i un referent mundial en la medicina de darrera generació. A ‘Terra de passions’ explicarà les seves experiències i la seva manera d’entendre aquesta professió. De Lacy és pioner en la cirurgia de càncer i també és reconegut perquè les seves tècniques són mínimament invasives, tant la cirurgia robòtica com la cirurgia a través d’orificis naturals.

Actualment és cap del servei de Cirurgia Gastrointestinal de l’Hospital Clínic barceloní i professor titular de la Universitat de Barcelona i també està lligat a la clínica Juaneda a Palma.

A ‘Terra de passions’ farem un recorregut per la seva vida i trajectòria professional. De Lacy farà especial esment en el futur de la cirurgia. “El 5G és un canvi radical perquè ofereix una connexió pràcticament immediata. Al Mobile World Congress vaig dirigir davant tothom una operació a temps real. Va ser la primera operació quirúrgica teleassistida per mitjà de la tecnologia 5G. Vàrem extreure un tros de colon sigmoide. A la sala no hi cabia ningú”, recorda.

En un programa de 50 minuts, De Lacy demostra la seva estima per Mallorca i la passió per la cirurgia. Considera que els metges tenen “l’obligació” de ser generosos: “Hem creat una xarxa de metges de tot el món on retransmetem qualsevol intervenció de forma totalment gratuïta. Tenim més de 85 mil inscrits”.

El programa comptarà amb els testimonis d’amics i familiars de Lacy que aportaran informació rellevant i ajudaran a entendre el personatge i el seu context des d’un punt de vista social i psicològic. El programa inclou fotografies inèdites de la seva vida.

‘Terra de passions’ és un programa presentat per Maria de la Pau Janer que passeja per les històries i les anècdotes de personatges de renom internacional i nacional que han nascut o han passat moments importants de la seva vida a les nostres illes.

Terra de passions