X

Armengol creu que el Congrés ha de prendre nota perquè sigui el “temple” de debat i respecte

La presidenta de la cambra baixa assenyala que la reflexió de "regeneració democràtica" de Sánchez no és només personal, sinó que ha de ser "col·lectiva de la ciutadania i de la societat"

30/04/2024

Armengol creu que el Congrés ha de prendre nota perquè sigui el “temple” de debat i respecte

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, creu que la cambra baixa ha de prendre nota sobre la “regeneració democràtica” que demana el president del Govern, Pedro Sánchez, després dels seus dies de reflexió, perquè sigui el “temple del debat” i del “respecte”. Minuts abans de participar en la reunió de la mesa, Armengol ha assenyalat que la reflexió que ha fet Sánchez no és només personal sinó que ha de ser una reflexió “col·lectiva de la ciutadania i de la societat”. “Aquest que és el temple de la paraula i ha de ser el temple del debat, de les propostes i de les idees, del respecte i de l’educació”, ha incidit la presidenta del Congrés que ha afegit que les Corts són el lloc de la presa de decisions per a “solucionar la vida de la gent”.

Com a presidenta del Congrés ha assenyalat que prendrà la iniciativa però ha recordat que no ha deixat de reunir-se amb els partits polítics des que va arribar a la presidència de la cambra baixa. “Es poden fer moltíssimes coses”, ha dit, després que el president del Govern s’hagi mostrat disposat a “liderar la regeneració de la democràcia” amb mesures que no ha concretat però sota el principi de “legalitat” i amb la participació del Parlament i dels mitjans de comunicació.

Fonts parlamentàries recorden que el Reglament del Congrés, que marca com han de ser els debats parlamentaris, podria modificar-se per a concretar o “millorar” tot allò que té a veure amb el respecte que es deuen els diputats dins de l’hemicicle. No obstant això, serien modificacions que haurien de comptar amb suficient consens.

Notícies relacionades >

30/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris