ARRELS+FONDES%3A+Un+recorregut+per+la+Formentera+de+la+postguerra+i+el+boom+tur%C3%ADstic

Dissabte a les 22.00

ARRELS FONDES: Un recorregut per la Formentera de la postguerra i el boom turístic

Dissabte vespre, IB3 Televisió estrena el documental Arrels fondes, coproduït per IB3 i la productora Eva Parey, i que ens remuntarà 80 anys enrere a l’illa de Formentera.

Arrels fondes és un passeig per la Formentera preturística de la mà de personatges nascuts a l’illa entre el 1920 i el 1940. Ens recorden i ens permeten entendre com era l’illa durant el període comprès entre la postguerra i el boom turístic. Quan es va obrir al món, el model de la vida pagesa es va transformar des d’un escenari de fam a un de prosperitat aconseguida en molt poc temps.

Una varietat de perfils obren el bagul dels records, ple de vivències i anècdotes d’un temps no tan llunyà, a la vegada que mostren el paisatge idíl·lic i variat de la Formentera actual i com s’ha transformat al llarg del temps. Durant un any, el documental viatja a ritme de celebracions ancestrals, entre ucs i corns, veient-se com s’altera la vida dels personatges segons la temporada.

El documental recull les veus i el dia a dia de més de 30 formenterers, nascuts entre el 1920 i el 1945, aprofundint especialment en la seva relació amb la terra, els seus costums, la cultura autòctona, les estratègies de supervivència, el paper de la dona i els efectes de la Guerra Civil, entre d’altres. El propi subtítol el defineix com ‘Un viatge per les branques de la memòria de l’illa de Formentera’.

Arrels fondes s’emet dissabte a les 22 h a la Televisió Pública de les Illes Balears.