Les proves a la UIB tornen a la "normalitat" dos anys després, amb reducció d'espais i mascareta obligatòria només per als positius
11Més de 4.600 alumnes de les Illes comencen aquest dimarts i fins dijous les Proves d’Accés a la universitat, un 10% manco que l’any passat. Els exàmens, després de dos anys de pandèmia, recuperen en bona part la normalitat: els espais s’han reduït i la mascareta només és obligatòria en cas que l’aspirant tengui COVID. “La clau serà si l’alumne es troba bé de salut. Encara que tengui COVID, si es troba bé, pot venir a examinar-se. L’únic és que haurà de dur mascareta obligatòria i comunicar que és positiu al professor de l’aula. En aquests casos, intentarem posar-los una mica aïllats. Si no pot ser, tenim al campus uns espais habilitats per a necessitats especials, on podrien estar, ha explicat Joan Antoni Mesquida, coordinador de les proves, a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.
L’entrada dels alumnes es farà per torns, per evitar col·lapses a les carreteres. Es manté la ventilació a les aules amb les finestres obertes, mesuradors de CO₂, i l’entrada esglaonada a les aules en dos grups: primer els nascuts en els mesos parells i un quart d’hora més tard, els nascuts els mesos senars. D’aquesta manera, s’eliminen algunes mesures de la pandèmia, però no del tot.
Pel que fa als punts d’exàmens, es redueixen dels catorze que hi havia l’any passat, als deu d’enguany. “Durant la pandèmia, teníem habilitades unes distàncies COVID, gairebé no hi cabien ni la meitat dels alumnes d’abans. Enguany, la conselleria ens ha aconseguit punts d’examen nous, que encara que no siguin tants, es poden fer servir. Entre que els alumnes estaran una mica més junts i que al campus enguany hi cabrà molta més gent, hem habilitat una cosa intermèdia”, ha dit Mesquida.
A Mallorca, les proves es faran a sis espais diferents. Enguany ja no s’utilitzarà el velòdrom de les Illes Balears, l’antiga terminal de l’aeroport de Palma, ni l’Auditori de Peguera. A Eivissa i Formentera es canvia d’ubicació i s’examinaran al Recinte Firal d’Eivissa i a l’Institut Marc Ferrer. A Menorca també es canvia l’Institut Josep Maria Quadrado per la sala Multifuncional del Canal Salat.
Com a novetat, enguany a Menorca es posarà a prova un nou sistema de correcció en línia d’exàmens, que s’espera que suposi tota una revolució en futures convocatòries. La prova es farà únicament amb la prova d’Història d’Espanya dels 429 els alumnes que fan la selectivitat a les seus de Maó i Ciutadella. Aquests, explica el coordinador de les proves a Maó, Miquel Roca Adrover, escriuran l’examen com sempre, a mà, però després serà escanejat i es corregirà en línia.
El socialista torna a Menorca per centrar-se també, segons diu, en la seva tasca d'oposició al govern insular