Arriben els premis Ciutat de Manacor més 2.0

Dissabte migdia se'n donaran a conèixer els guanyadors a través de les xarxes socials

Idò sembla que sí, que les paraules, l’art i la literatura es poden confinar. O, al manco, el que és clar és que el confinament no és un obstacle per a què continui la producció de cultura tal com anuncia el vídeo promocional de la cerimònia d’anunciació més 2.0 dels premis Ciutat de Manacor, els premiats dels quals es donaran a conéixer dissabte a partir de les 12:30 h per les xarxes socials. Son els guardonats en les categories de novel·la, poesia, assaig i teatre. O el que és el mateix, els premis Maria Antònia Oliver, Miquel Àngel Riera, Antoni Maria Alcover i Jaume Vidal i Alcover, respectivament per a cadascuna de les disciplines.

A l’edició d’enguany dels premis Ciutat de Manacor que organitza la Institució Antoni Maria Alcover s’han presentant 33 originals de novel·la, 30 de teatre, 68 de poesia i 6 d’assaig , explica a IB3 Notícies qui n’és la directora, Bàrbara Sagrera. És un bon resultat pels organitzadors que tot i que ja pensen com vestir-ho tot plegat més endavant amb una celebració com toca – si el coronavirus ho permet-, es donen per satisfets amb com s’ha estat capaç de substituir el tradicional acte presencial al pati de la institució manacorina amb la producció de quatre vídeos dedicats a les obres i autors guanyadors que coneixerem dissabte.

Jurat i vídeos

“Crec que amb aquesta nova manera de comunicar qui són els guanyadors, arribam més lluny, a un tipus de públic que els altres anys per ventura no arribàvem”, exposa Sagrera al temps que detalla que el jurat de novel·la és format per Pere Antoni Pons, Jaume Capó i Àngels Fitó. El de poesia, per Antoni Riera Vives, Begoña Méndez i Antoni Xumet. A més, Antoni-Lluís Reyes, Tomeu Amengual i Neus Nadal fan el jurat de teatre mentre que Damià Pons i Pons, Carles Cabrera Villalonga i Jaume Claret composen el d’assaig.

El muntatge dels vídeos dels premis Ciutat de Manacor d’enguany ha estat coordinat per l’actriu Bàrbara Nicolau Galmés amb la col·laboració de la també intèrpret Marina Collado, el muntatge és d’Antònia Monroig i la música original de Joana Gomila.